avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare la un produs achitat partial si nelivrat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare la un produs achitat partial si nelivrat

Am platit un avans de 30% pentru un dulap si o comoda intr-un magazin care comercializeaza mobilier - asta era conditia ca sa imi fie retinute produsele (din motive personale doream sa fie livrate dupa 2 saptamani). In momentul de fata vreau sa achizitionez doar comoda (avansul platit acopera valoarea ei, ba mai mult raman 35 de lei in plus) si sa renunt la dulap. Mentionez ca produsele nu au fost livrate inca, dar exista factura emisa pe valoarea intreaga a produselor. Din ultima convorbire telefonica mi s-a adus la cunostinta, ca nu mai pot sa renunt la nici unul dintre produse pentru ca au fost scazute din gestiune. Cum este posibil asa ceva, in conditiile in care ar trebui sa il pot returna fara nici un motiv. Nu am semnat nici un contract, nici o comanda , produsele erau pur si simplu pe stoc in magazin. Ce imi recomandati sa fac ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:32, 6 Septembrie 2018
ce motive invoca magazinul conteaza mai putin.
legislatia prevede ca nu puteti renunta la un produs comandat intr-un magazin fizic (pe care ati avut posibilitatea sa il vedeti, testati, sa vi se explice, etc.) decat pentru motive de neconformitate.
renuntarea de oportunitate la un produs este posibila, legal, doar in cazul magazinelor online, in care sunt disponibile doar descrieri si poze.
renuntarea mai este posibila si in cazul unor magazine fizice, in conformitate cu politicile lor comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost retur produs neconform Lena_b Lena_b Buna ziua, am comandat un dulap de pe siteul unui magazin online. Produsul mi-a fost livrat cu intarziere si, in plus, nu corespunde cu imaginea prezentata pe ... (vezi toată discuția)
Conflict persoana juridica livrare neconforma DaniSalas DaniSalas Buna ziua, Societatea mea a comandat via internet un produs, dupa ce am efectuat plata integrala si am constatat ca produsul livrat nu este cel comandat, ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi online the_pandemic the_pandemic Buna dimineata! Cred ca va este arhicunoscuta problema vis-a-vis de anularea comenzilor de Black Friday. Si eu am patit-o, insa la mine situatia a fost putin ... (vezi toată discuția)