avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de la locul de munca

Buna ziua , imi e foarte jena sa povestesc ceea ce-am facut . Am lucrat la un magazin de constructii timp de 7 luni . In aceasta perioada am sustras niste bunuri din magazin . Intr-o zi cand am sustras niste bunuri in valoare de vreo 290 lei , la iesirea din program am fost oprit de un agent de paza la iesirea din magazin , am fost dus in spate intr-o camera si mi-a zis sa astept sa vina seful meu de departament ca m-au vazut pe camere cand am luat ceva fara sa le platesc . Cand a venit seful meu m-a pus sa scot tot ce avem in geanta , toate astea de fata cu agentul de paza care monitoriza sistemul video . Dupa toate astea m-a pus sa scriu tot ce am luat pe-o hartie si daca in trecut am mai luat ceva . Vreau sa mentionez ca politia nu a fost chemata daca nu recunosc tot ce am luat . Dupa ce am terminat tot de declarat mi-a zis ca tot ce am luat sa le aduc inapoi . Am adus tot ce-am declarat si ca urmeaza sa verifice camerele sa vada daca am mai luat ceva si daca gasesc ceva or sa cheme politia , le-am recunoscut totul cu sinceritate . Toate produsele care le sustrasem erau sigilate si le-am inapoiat . Dupa ce-am adus produsele inapoi m-au pus sa ma trec singur in concediu din sistem si sa stau acasa pana or sa ma caute ei ca urmeaza sa ma bage intr-o sedinta de convocare care o aveam cu directorul de magazin , un director asistent si o persoana de la secretariat ; am purtat niste discutii de ce am facut asa ceva , ca am dezamagit pe mai multe persoane si ca ce-as face in cazul in care m-as pune in locul directorului de magazin si as prinde pe cineva sustragand produse din magazin fara sa le achite si le-am spus cu sinceritate ca l-as da afara ; mi-au comunicat ca in zilele urmatoare or sa revin la magazin sa semnez aceasta convocare . Dupa 3-4 zile am revenit la magazin sa semnez aceasta convocare si mi-au zis incontinuare sa astept acasa pana or sa ma cheme ei , dupa o saptamana m-au chemat sa semnez actele de incetare si mi-au zis sa vin sa predau si echipamentul si vestiarul . Totul a fost ok pana aici . Au mai trecut aproape 2 saptamani si nu mai stiam nimic , dupa 3 saptamani mai exact i-am contactat si i-am intrebat ce au de gand sa faca cu mine , nici macar nu ma suna sa incheiem contractul . Toata nebuna asta a durat aproape 2 luni de zile si asta cu insistentele mele sa stiu ce se intampla cu mine . Ultima data am fost sa semnez actele de incetare are contractului de munca si pe contractul mi-a fost incheiat pe motivul de absente nemotivate la locul de munca . Dar cineva din magazin mi-a spus ca urmeaza sa fiu dat in judecata dar pentru ce nu mi-au zis . Va rog frumos sa ma ajutati sa stiu ce ar trebuii sa fac .

PS. Inca nu am primit o citatie acasa sa ateste ca m-au dat in judecata , dar daca m-ar da in judecata mi s-ar oferii avocat din oficiu sau trebuie sa-mi angajez eu un avocat ? V-or fii cheltuieli de judecata ? Pentru ce oare m-au dat in judecata , sa-si recupereze vreun prejudiciu ? Ei si-au recuperat bunurile si politia nu a fost anuntata .


Va multumesc frumos si daca mai aveti intrebari si nelamuriri va rog frumos sa ma intrebati , sunt c-am speriat si nu stiu ce sa fac . Nu am mai facut asa ceva niciodata , o prostie imensa din partea mea si accept toate acuzele :(
Cel mai recent răspuns: c10c4n , utilizator 00:32, 6 Septembrie 2018
Buna seara,
dvs nu intreprindeti nimic deocamdata. Nu cred ca vor lua masuri in privinta dvs; dar, daca se va intampla sa fiti chemat, m puteti contacta. Nu-i mai sunati si nu-i mai intrebati ce au de gand sa faca.

Cu stima,
av Stoean
eu tot nu inteleg , si-au recuperat prejudiciul . de ce m-ar mai da in judecata ?
furtul tot furt ramane.. indiferent ca prejudiciul e recuperat sau nu, ramane la latitudinea lor daca vor depune plangere penala impotriva dvs sau nu... insa daca n-au facut-o pana acum, nu cred ca o vor face dar asta-i doar parerea mea personala.
din ce-am aflat eu , urmeaza sa primesc citatie acasa , nu stiu 100% din gura conducerii ci de la cineva de la birouri , nu are acces sa vada , mi-a zis ca l-a intrebat pe directorul cel mare al magazinului . am inteles ca pana la 90 de zile se poate face .. la mine au trecut deja mai mult de 60 de zile ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt cora paulao88 paulao88 am fost prinsa cand am furat o oja din cora.am fost dusa in camera celor de la paza si m-au intrebat daca am ceva sa le spun,atunci eu am scos oja si agentu ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa ContSters361273 ContSters361273 Buna ziua, am si eu o intrebare... sunt casier la o firma de haine destul de mare si aseara din greseala am uitat sa scanez un produs unui client, adica i l-am ... (vezi toată discuția)
Interdictie intrare in hipermarket puiutzubleg puiutzubleg Buna ziua, In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket ... (vezi toată discuția)