avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil detinut de un asociat, firma insolventa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil detinut de un asociat, firma insolventa

Buna seara,
Va supun atentiei d-niilor dv. cu urmatoarea speta.
Sunt in curs sa achizitionez un imobil, insa am descoperit urmatorul lucru: acesta a aparținut inainte de a fi donat unui asociat intr-o firma ce se afla in prices de insolventa. Mai exact asociatul unei firme SA, careia i-a fost ceruta insolventa de catre creditori, a detinut un bun in nume propriu impreuna cu sotia 50-50%, pe care dupa ce a inceput procesul de insolventa al firmei l-a instrainat printr-un act de donatie catre un alt membru al familiei deoarece i s-a comunicat ca este urmarita de executarre silita si probabil a vrut sa scape de bun. Acum noi vrem sa cumparam imobilul de la acesta printr-un credit ipotecar, insa ne gandim sa nu avem probleme pe viitor, in sensul in care creditorii firmei sa ceara anularea actului de donație al asociatului pentru ca am inteles ca, executorii urmaresc si bunurile proprii ale asociatilor firmelor. Daca banca isi da acordul ca putem cumpara imobilul, mai exista riscuri pentru noi ?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DenysFira , utilizator 18:16, 6 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca era bun personal, nu!

Într-adevăr se poate atrage și răspunderea personală a asociaților care au contribuit la instalarea stării de insolvență potrivit art 169 din legea 85/2014 (oricum se admit rar asemenea acțiuni), însă anularea actelor frauduloase încheiate cu trei ani înainte de intrarea in insolvență n-are incidență asupra bunurilor proprii.
Buna ziua,
Acordul de donatie a fost facut anul trecut, dupa cererea de insolventa si imediat dupa ce asociatul a primit instiintare ca va fi executat silit si el ca persoana fizica in acelasi dosar. Asta cum vi se pare? Pot aparea riscuri, sa ii fie anulat ctr de donatie si apoi sa se solicite anulatea ctr meu de vanzare?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere fidejusori dupa faliment radustefan2010 radustefan2010 Buna ziua, Situatia noastra (eu si sotul) este urmatoarea: asociati intr-un SRL, sotul fiind si administrator. In 2008 am contractat, pe firma, un credit ... (vezi toată discuția)
Anulare cercela cercela va rog sa mi spune ti daca se poate anula un ctr de vinz cump a unui imobil care a fost vindut de administratorul unei firmei care se afla in momentul ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)