avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare mostenire

Buna ziua stimați avocați! As avea o întrebare. Mama mea a murit iar noi ( soțul supraviețuitor și cei 3 copiii ) am făcut succesiunea și am primit fiecare certificatul de mostenitor. Fratele meu vrea sa îmi cedeze sau doneze partea lui , cota lui . Este posibil așa ceva ? Dacă da , ce trebuie sa facem ? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:28, 6 Septembrie 2018
Da, este posibil.
Trebuie sa intocmiti documentatia cadastrala a imobilului/imobilelor, sa intabulati certificatul de mostenitor, sa depuneti o copie simpla a certificatului de mostenitor la Serviciul Taxe si Impozite si la Departamentul Registrul Agricol al Primariei localitatii unde se afla imobilul/imobilele si sa va programati la un birou notarial pentru incheierea contractului de donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am certificat de mostenitorpentru o suprafață de ... Lebăda albă Lebăda albă Bună ziua! Am certificat de mostenitorpentru o suprafață de teren agricol. As dori sa donez aceasta suprafață celor doua surori, fiind și ele trecute ... (vezi toată discuția)
Succesiune mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Tatal meu doreste sa dezbatem succesiunea dupa mama ( decedata de 20 de ani) iar el si sora mea sa renunte la bunuri ( o casa in localitatea x si ... (vezi toată discuția)
Clarificari in privinta cu succesiunea si donatia unei parti Ocarina Ocarina Va salut. Am avut succesiunea acum cateva luni, si nu am mers sa ducem documentul care rezulta efectuarea succesiunii, la primăria din sat, unde avem un ... (vezi toată discuția)