avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am semnat un contract de execuție casă pe baza unor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am semnat un contract de execuție casă pe baza unor planuri ștampilate de verificator, dar construcția s-a făcut după alte planuri, neștampilate. Este înșelăciune, le pot face executanților plângere penală?

Buna ziua

Vreau sa va realtez si eu eu ceva ce tocmai am patit si anume:
1. In urma cu 3 luni am semnat un contract de executie un un domn si o doamna ( ambii propietari) bun toate bune si frumoase am negociat suma de 53000 mii euro pentru executia unei case + materiale executata pana la stadiul de ""Gri"" .
Mi sa prezentat planurile cu sampila de verificator ( cele pe care am si negociat pretul) dupa 3 saptamani de la inceperea executie ma pomenesc pe e-mail cu alte palnurii ( fara stampila de verificator ) care ni se trazmite ca dupa ele vom lucra si ca de fapt ele sunt planurile finale si ca o sa revina si cu ele stampilate de verificator spre neschimbare.
Bun am executat casa ( in acest moment este la acoperis) si nici pana la ora asta nu au adus planurile cu stampila , va intrebati unde este problema , problea este ca pe planurile negociate marimea casei este de 130 mp iar pe cele fara stampila se modifica la 180 mp ( aparand beci , terase ) iam semnalat clientului faptul ca eu din buna credinta am executat si suportat finaciar (am e-mailurii si procese verbale semante in care recunoaste ca va plati lucrarile suplimentare ) lucarile aparute si ca doresc sa mi se plateasca ce nu era negociat in contract de asemean doresc explicati dc ISC si Primaria au primele planuri si nu pe cele care nu au stampila. RASPUNSUL A FOST CA POT SA FAC CE VREAU CA EI NU PLATESC NIMIC.
Intrebarea mea este : Este insealciune ? pot sa le fac acestor domni plangere penala? sau care este varianta care ma sfatuiti sa o fac?

Multumesc mult de tot pentru timpul acordat problemei mele.
Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: stanadrian07 , utilizator 08:19, 7 Octombrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactati un av pentru o consultatie ,mergeti cu toate documentele si cautati solutia legala,O plangere penala poate sa dureze ani pana se solutioneaza si nu aveti garantii,O actiune in civil este solutia chiar daca presupune ceva costuri,Astfel de probleme nu se rezolva cu un sfat pe un forum.Aveti danse sa-i obligati sa va achite contravaloarea lucrarilor efectuate sau sa obtineti restul de plata ,nu se intelege f bine din postarea dvs ,Cand in joc sunt zeci de mii de euro nu faceti economie la onorariul unui av asa cum fac multi concetateni.Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu este legal aveti calea justitiei dar trebuie vazut exact despre ce este vorba si din punct de vedere tehnic in afara de juridic.
Ar putea sa fie mai multe infractiuni.
Ambele procese ar dura mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conformitate cu legea 10, ART 23, Alin b, ar fi trebuit sa executați doar după planuri verificare de experți autorizați. Sunteți in culpa, din păcate.
Va multumesc pentru raspuns, am luat deja legatura cu un avocat .
De ce sunt in culpa? daca eu am respectat intelegera contractuala si noi ca si firma am dorit sa dam dovada de buna credinta in ai excuta oamenilor casa ? Oricum avem e-mailurile care pot demonstra faptul ca ni sau adus 2 randurii de planuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A procedat corect judecatorul? Adrian2345555555 Adrian2345555555 Buna ziua , tocmai am terminat cu un proces civil , unde judecatorul imi a respins plangerea ca neintemeiata ,.Treaba sta asa eu am primit o amenda in autobuz ... (vezi toată discuția)
Metoda acoperisul Alinakk06 Alinakk06 Buna ziua! Am semnat un contract de prestari servicii de constructii pentru casa. - in contract nu e trecut pretul; - in contract nu exista devizul estimativ ... (vezi toată discuția)
Rauplatnic iancu_costy iancu_costy AM O MARE RUGAMINTE PENTRU TOTI PROFESIONISTII IN COD FISCAL,SI COD CIVIL. Va descriu speta: Sunt reprezentantul in RO. a unei companii cu sediul in ... (vezi toată discuția)