avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Distributie saptamanala timp munca profesori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Distributie saptamanala timp munca profesori

Un cadru didactic are norma de predare saptamanala de 18 ore, dar prin contract timpul de munca include si ore destinate activitatilor de pregatire in vederea orelor la clasa, pana la cele 40 de ore cat este timpul de munca/saptamana. Intrebare: este obligatoriu ca zilnic profesorul sa presteze un numar de ore din norma de predare( cele 18 ore/sapt), deci sa fie prezent in scoala cu ore la clasa sau poate efectua un nr. mai mare de ore din norma didactica in alte zile, astfel incat in ziua metodica(stabilita saptamanal la nivelul inspectoratelor scolare, pe discipline de invatamant) sa nu presteze ore la clasa- in acea zi sunt activit de catedra/cerc metodic, alte activitati incluse in asa numitele ore conventionale care includ cele 22 de ore ramase pana la 40 de ore/sapt timp munca pt pregatire lectii??? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
maria.dobroi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 9 Septembrie 2018
Cf Codului Muncii nu se poate munci mai mult de 8 ore pe zi. Ziua metodică nu stiu daca e prevăzută in vre-un regulament oficial.
Se poate efectua un nunar mai mare de ore din norma didactica in alte zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de muncă vs. normă didactică cain2k cain2k Bună ziua, În urma unor discuții cu unii juriști, inspectori, avocați, ș.a., mi-am pus întrebarea firească: În învățământul universitar/ ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca HoriaB HoriaB Se mai poate beneficia de reducerea normei didactice in cazul in care se revine la catedra mai repede cu 1 an si in oras nu exista cresa? (vezi toată discuția)
Reducere norma didactica cu 2 ore pentru alaptat? roxana15 roxana15 Buna ziua! Sunt cadru didactic si am nascut in martie, iar in septembrie intentionez sa ma intorc la catedra. Norma didactica de predare este de 18 ore pe ... (vezi toată discuția)