avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Un creditor are de recuperat de la o firmă intrată ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Un creditor are de recuperat de la o firmă intrată în insolvență o suma de bani plătită în avans. Cum se procedează în acest caz?

Începând cu 10 august 2018, o societate comerciala are statutul de firmă în insolvenţă, procedura generală fiind deschisă la cererea debitoarei, depusă la Tribunalul Botoşani pe data de 1 august 2018 .
Instanţa a stabilit data de 24 septembrie 2018 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 17 octombrie 2018 (ora şi locul urmează să fie comunicate de administratorul judiciar).
Creditorul are de recuperat de la firma intrata in insolventa o suma de bani pe care a platit-o in avans. A incercat sa discute cu firma intrata in insolventa propunand achizitionarea de bunuri spre compensare cu suma datorata, insa debitorul amana un raspuns cert.
Cum trebuie procedat legal pentru recuperarea sumei de bani platita in avans.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:29, 24 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o cerere de inscriere in tabelul de creante la care atasati documentele din care reiese creanta si taxa de timbru in original.
Cererea, documentele si taxa de timbru in original se depun la Tribunalul Botosani intr-un exemplar.
Un al doilea exemplar al cererii, actelor doveditoare si copie taxa de timbru se comunica administratorului/lichidatorului judiciar,

Atentie! Cererea trebuie depusa (fie la registratura instantei, fie data postei) pana la data de 24.09.2018.

Avand in vedere faptul ca cererea de inscriere in tabelul de creante trebuie sa respecte rigorile Codului de procedura civila si ale Legii 85/2014, va recomand sa angajati un avocat, macar pentru formularea si depunerea cererii.

Orice alte demersuri de recuperare a creantei, in afara procedurii insolventei sunt suspendate.

Sper sa va fie de folos informatiile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta presupunand ca avansul este anterior datei de 10 august. Taxa de timbru intra si ea in masa credala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la firma in insolventa dinumarcel dinumarcel Am o mica firma si produc niste piese pe care le vand catre clienti din industrie. Unul dintre clientii (care apare la stiri TV cum ca salariatii blocheaza ... (vezi toată discuția)
Cerere inscriere masa credala adibarbu27 adibarbu27 am primit o notificare de la un lichidator sa ne inscriem la masa credala a unei soc care a intrat in faliment. cererea de inscrierere a creditoarei la masa ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala oanab16 oanab16 Buna ziua. Ma pot inscrie la masa credala a unei societati intrate in insolventa cu un contract de vanzare-cumparare si dovada achitarii avansului? De ... (vezi toată discuția)