Buna ziua. Am o foarte mare pb. Am un frate, care a dezbatut mostenirea, adica apartamentul parintilor ( decedati) si la notar nu m-a declarat si pe mine. A zis ca e singur, nu are pe nimeni, ba chiar au fost si 2 martori care l-au sustinut. Acum apartamentul e vandut, el incasand banii. Ce pot face eu acum ? Mai am vreo sansa de a recupera ce mi se cuvine ?
Asta depinde de cumparator, de toate lucrurile din jurul situatiei de fapt...
Ati platit impozit la apartament? Ati acceptat mostenirea? ETc.
Fara de asta, slabe sanse... asa ca luati-o pas cu pas, nu va ganditi tocmai la apartament, poate recuperati bani, poate apartamentul, dar intai vedeti daca mai aveti sanse la mostenire si apoi ganditi ce anume cuprinde ea.
buna seara!
ca urmarea anularii Cm se va anula si actul subsecvent, insa in acest caz practica instantelor este diferita:
-unele anulea si actul subsecvent
-altele il mentin in baza"teoriei mostenitorului aparent".
NU e vorba de instanta cat de daca se dovedeste buna-credinta a cumparatorului...
Daca acel cumparator era un vecin care trebuia sa stie ca mai exista un frate sau vreo ruda... se desface! E clara reaua-credinta.
Daca nu era un cunoscut... buna-credinta e prezumata oricum!
Drepturi furate
maria dinca
In situatia in care s-a dat declaratie la notar ca este unic mostenitor,s-a obtinut cert. de mostenitor si s-a vandut cu acte un teren agricol in urma cu apox. ... (vezi toată discuția)