avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vreau să iau o masina in leasing pe firma SRL ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vreau să iau o masina in leasing pe firma SRL platitor de TV.

Vreau să iau o masina in leasing pe firma SRL platitor de TV. Și să o dau in folosinta fiului meu. El nu este angajat al firmei dar imi aduce piesele pentru camioane din oras la 80km distanta (un sat care in este sediul firmei) de cate ori este nevoie. Ce acte trebuie sa fac ca el sa poata folosi masina legal in scopuri proprii atunci cand nu imi aduxe mie piese ? Nu ma intereseaza sa deduc TVA pe reparatii sau rata la leasing, dar baiatul meu sa poata circula si in scop personal fara foi de parcurs sau alte nebunii
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:00, 12 Noiembrie 2021
O puteti cumpara pe firma si daca nu vreti sa faceti foi de parcurs va veti deduce 50% din TVA si din cheltuielile cu masina . Asta se considera folosinta in scop personal .

"(4) Utilizarea unui vehicul în folosul propriu de către angajații unei persoane impozabile ori pentru a fi pus la dispoziție în vederea utilizării în mod gratuit altor persoane, pentru alte scopuri decât desfășurarea activității sale economice, este denumită în continuare uz personal. Transportul la și de la locul de muncă al angajaților în alte condiții decât cele menționate la alin. (3), este considerat uz personal al vehiculului. Se consideră că un vehicul nu este utilizat exclusiv în scopul activității economice, în sensul art. 298 alin. (1) din Codul fiscal, în situația în care, pe lângă utilizarea în scopul activității economice, vehiculul este utilizat ocazional sau de o manieră continuă și pentru uz personal. Dacă vehiculul este utilizat atât pentru activitatea economică, cât și pentru uz personal, se limitează la 50% dreptul de deducere a taxei aferente cumpărării, achiziției intracomunitare, importului, închirierii sau leasingului și a taxei aferente cheltuielilor legate de acesta. Persoana impozabilă care aplică deducerea limitată de 50% nu trebuie să facă dovada utilizării vehiculului în scopul activității economice sau pentru uz personal cu ajutorul foii de parcurs prevăzute la alin. (2). "
Ok. Inteleg. Si daca il opreste politia, sau doamne fereste are un accident si pe acte masinii este trecut SRLul meu de exemplu, trebuie sa fac o hartie gen imputernicire ca i-am dat masina firmei sa o foloseasca in scop personal ?
Nu neaparat. Dar puteti face dar nu impune vreo norma juridica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli la masina pe pfa contawest contawest Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Un PFA cab.de avocat detine pe cabinet un mijloc de transport. Deoarece nu foloseste ... (vezi toată discuția)
Autoturism achizitionat din belagia fara tva nikylovesme nikylovesme Buna Ziua, Am o nelamurire. De curant m-am inregistrat pe un site de licitatii autoturisme din Belgia ca persoana juridica platitoare de TVA si inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Tva combustibil ella2389 ella2389 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nenvoie de cateva lamuriri. Am o societate care presteaza servicii la sediul clientului, pentru care am ... (vezi toată discuția)