avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea salarizarii unitare nr. 153/2017, art. 38, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea salarizarii unitare nr. 153/2017, art. 38, alin.6^1

As dori sa stiu daca prevederile art.38, alin6^1 se pot aplica si altor categorii de personal (altele decat cele prevazute de art.38, alin.3, lit.g). Angajatorul mi-a explicat ca respectivele sume compensatorii se aplica exclusiv personalului din unitati sanitare publice.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: g3078br , utilizator 13:12, 13 Septembrie 2018
Textul de lege nu se aplica strict la unitatile sanitare publice ... nu face o astfel de referire.
art.38
.....
(6^1) Începând cu luna mai 2018, în situația în care veniturile salariale nete acordate potrivit prevederilor prezentei legi sunt mai mici decât cele aferente lunii februarie 2018, se acordă o sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu care să acopere diferența, în măsura în care persoana își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Suma compensatorie este cuprinsă în salariul lunar și nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25. Suma compensatorie se determină lunar pe perioada în care se îndeplinesc condițiile pentru acordarea acesteia."
Respectuos revin cu o solicitare:
textul respectivului alin. (6^1) poate fi coroborat cu prevederile art.38, alin.3, lit.g si cu motivatia prezentata in OUG 41/16.05.2018, astfel incat sa reiasa ca beneficiarii respectivelor sume compensatorii sa fie numai personalul bugetar din cadrul unitatilor sanitare publice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public nou angajat i se acorda suma compensatorie cu caracter tranzitoriu aggl aggl Buna ziua, Va propun o speta cu care ma confrunt in institutia publica unde lucrez. Avem un functionar public nou angajat pe perioada determinata. Pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu functionar public-consilier asistent LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Avand in vedere prevederile Legii nr. 153/2017,privind salariile bugetarilor ,va rog sa ma lamuriti si pe mine ,cum se calculeaza salariul unui ... (vezi toată discuția)
Sporurile conform legii 284/2010 eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos un punct de vedere, referitor la urmatoarea speta: Conform Legii 284/2010, art. 22 alin 1, suma sporurilor acordate cumulate ... (vezi toată discuția)