avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... datorii de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

datorii de tata

Fata a fost casatorita si dupa 12 ani a divortat. Din aceasta casatorie a rezultata un baiat care acum are 16 ani.Este la liceu de engleza intensiv. Fata mea nu a putut sa plece in concediu de odihna in grecia din motivul caci tatal baiatului refuza categoric sa i dea procura mamei sa plece cu baiatul in concediu. Mentionez caci fata s a recasatorit, mai are o fata si un baiat. Este asistenta medicala la un spital de renume din Bucuresti. Tatal in afara de faptul ca ii da pensia copilului cand isi aduce aminte de cateva luni bune nu l a intrebat daca vrea si el un suc. Nu contribuie la intretinerea lui decat cu pensia alimentara. Ce se poate face in acest moment, cum il poate forta legea pe tata sa i dea procura si sa i faca copilului urmatorul pasaport. El refuza categoric. Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: bomboana , utilizator 22:19, 14 Septembrie 2018
Se poate introduce o actiune in instanta pentru suplinirea consimtamantului tatalui, daca se dovedeste ca acesta refuza in mod nejustificat sa isi dea acordul
Nu va suparati, nu stiu ce inseamna asta.Imi puteti explica? Si care sunt urmatoarele rezultate.Va multumesc
Suplinirea semnăturii tatălui înseamnă un proces la Judecătorie, prin care mama copilului cere ca judecătorul să dea o sentinţă care ţine loc de semnătura tatălui.
Pentru aceasta, trebuie să demonstreze cu probe că tatăl refuză să semneze acordul.De aceea, fata dvs. are nevoie de refuzul lui în scris. Deci să-i scrie domnului un sms sau un email, prin care să-l roage să se prezinte la notar pentru a semna acordul de ieşire din ţară.Stabileşte o dată, un notar, un interval orar sau mai multe şi aşteaptă răspunsul. dacă nu răspunde, e dovada relei sale credinţe.
Aha, va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa putem călători cu minorul în străinătate? cocoseibar cocoseibar Sotia mea a fost casatorita inainte, are un copil minor de 2 ani cu fostul sot. Daca iau copilul pe numele meu se poate iesi cu el din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Neacordare accept plecare cu minor in vacanta in afara tarii florina08 florina08 Buna ziua.Ma numesc Florina si am 38 ani.Am un băietel de 9 ani si sunt divortata de 3 ani.Eu si fostul meu avem custodie comuna ptr băietelul ... (vezi toată discuția)
Cum poate un minor să plece cu școala în altă țară fără acordul tatălui Mirela Marinași Mirela Marinași Fiul meu este în anul 3 profesională și în martie ar trebui să plece cu clasa în schimb de experiență în Cipru pentru 2,3 săptămâni El face 18 ani ... (vezi toată discuția)