Buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un raspuns legal in urmatoarea situatie:
o cunostiinta a contractat un credit de nevoi personale in urma cu 2 ani de la o banca comerciala , a platit timp de 2 ani dar in urma cu cateva luni pt o restanta de cateva zile banca a vandut creanta unei firme de recuperatori care suna si trimit scrisori cu amenintare de judecata .Problema e ca ei spun de o datorie de 53.000 ron dar de unde stim ca e suma adevarata?
-banca nu a notificat clientul ca l-a dat la recuperatori, a aflat cand a mers sa achite rata nu i-au luat banii
-daca cerem bancii sa trimita copii dupa toate documentele creditului si situatia platilor facute si a sumei ramase sunt obligati sa ne raspunda? sau nu?pt ca nu mai avem toate chitantele.
-fiind o persoana de 58 ani oare bcr nu a facut asigurare de viata? si oare nu a platit asigurarea creditul ramas?
Cum putem afla?
Recuperatorii au trimis un alt contract dar nu vrem sa semnam pana nu aflam cat avem real de plata. Cum putem afla?
Multumesc mult pt timpul acordat!
Nu stiu cat de legale sunt aceste soc de recuperare datorii care defapt sunt straine , si chiar asa sa nu avem nici un drept, nici un cuvant de spus ,ei ne trimit contracte reinoite cu sume mult mai mari dacat contractul initial facut cu banca, nici vorba sa se scada ratele platite, si ne ameninta in fel si chip sa le semnam ca altfel ne ia casa sau nu stiu ce altceva.
Nu am cerut noi bancii sa vanda creanta, treaba lor, si nu o sa cerem tot noi sa reinoim contractul, sa faca ce vor cu el atata timp cat nu am girat cu casa, nu cred ca poate sa ne-o ia.
si apoi problema este ca te apuci sa platesti nu stiu carei firme in contul creditului pe care l-ai contractat de la banca si peste cativa ani te trezesti ca esti mai dator decat esti acum si atunci?
Eu am incercat sa ma lamuresc cat am de plata si cui sa platesc dar nu m-au lamurit deloc nici banca nici "camatarii", atunci nu mai platesc deloc sa vad ce o sa faca.X-(
Oricum e destul de neclara problema creditelor cesionate de banci firmelor de recuperari, cine ne poate asigura ca putem avea incredere in ei si sa le platim lor,iar mie mi s-a parut suspecta abordarea agresiva prin care ne cer sume mult mai mari
Aveti mare dreptate,eu am intrebat ce suma am la ei si mi-au spus o suma mult mai mare decat creditul facut la banca. Am intrebat de ce suma asta si mi-au spus: "da ce vreti sa platiti cat ati luat credit".