avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza topo este obligatorie intotdeauna? prin noua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza topo este obligatorie intotdeauna? prin noua taxa de timbru se impune expertiza topo obligatorie pentru evaluare?


Buna, Ziua!
Am formulat in instanta o cerere de iesire din indiviziune. obiectul partajului sunt cateva terenuri de 2 ha, pe care le vom imparti la buna intelegere. impartirea, dorim sa o facem exact pe titlu, fara sa faramitam tarlalele si parcelele. in aceste conditii mai este necesar sa se faca expertiza topo, avand in vedere ca din titlu reiese pozitionarea terenurilor? este necesar sa se faca expertixa ptr evaluare? am timbrat 3% tinand seama de valoarea terenurilor asa cum sunt expertizate de camera notarilor publici. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:04, 10 Noiembrie 2009
In cazul in care terenurile sunt identificate nu mai este necesara expertiza topo , ci doar evaluare de catre un expert tehnic judiciar pentru a se stabili exact cum se vor imparti terenurile.
B-)
pentru a plati taxa de timbru este necesara evaluarea?
multumesc pentru raspunsul de mai sus d-lui Grigor.
Evaluarea asa cum o face reclamantul in cerere, nu musai de catre un expert. Doar daca nu se inteleg partile cu privire la valoare...
multumesc pentru raspuns, d-na avocat. noi avem partaj succesoral si iesire din indiviziune. vom platii ambele capete de cerere atat 3%din val masei succesorale cat si 3% din val masei de partaj. asa mi s-a spus la udecatorie, dar mi se pare o taxa impovaratoare, mai ales ca vrem sa incheiem litigiul la primul termen. noi cunoastem exact ce terenuri ne revin din titlul de proprietate, dar deja mi se pare prea mult sa platim aceste taxe.
Inteleg si sunt de acord cu dv. ca taxa este impovaratoare...
Puteti incheia totul la notar sau faceti tranzactie la primul termen si vi se returneaza taxele.

Alte discuții în legătură

Tranzactie ionescualecu ionescualecu buna ziua, am inceput un proces de partaj succesoral si iesire din indiviziune. am fost sfatuiti sa facem o tranzactie dc ne intelegem. nu am facut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Lege noua privind succesiunea pe cale judecatoreasca? Tetras Tetras Buna ziua! Va rog mult,daca stie cineva sa-mi comunice la ce pret aproximativ s-ar putea ridica o succesiune pe cale judecatoreasca?.cam cat ar putea fi ... (vezi toată discuția)