avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare pe RCA a costurilor cu transportul pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare pe RCA a costurilor cu transportul pe platforma a masinii avariate in accident

Buna ziua! Va intreb din postura de apropiat al soferului vinovat.
S-a produs in accident fara victime in urma caruia masina pagubitului poate fi transportata la service doar cu platforma.S-a completat amiabila,azi s-a prezentat la pagubit si inspectorul de daune, prezenta soferului vinovat nefiind necesara( la discutia tel.cu inspectorul de dauna i s-a spus ca este suficient sa trimita poze cu masina si actele de rigoare urmand in caz de neclaritati sa discute la o data ulterioara). Acum soferul pagubit vrea sa-i fie platiti banii cheltuiti cu transportul masinii sale la service ( agreat de asigurator insa nu oferta serviciul de tractare).Cine plateste in acest caz asiguratorul sau soferul vinovat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandrer , utilizator 16:22, 12 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legea 132/2017
riscuri asigurate,
cel ce trebuie sa plateasca este asiguratorul
art 11/pct f
f) cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, aparținând terțului păgubit, de la locul accidentului la locația în care se găsește centrul de constatare daune, la unitatea reparatoarealeasă de păgubit în vederea reparării vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiată de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, după caz, dacă respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asigurătorul nu asigură transportul.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire transport platformă pe rca-ul vinovatului ottotavy ottotavy Va salut, Dupa un accident in urma caruia autoturismul meu nu se mai poate deplasa am chemat platforma pentru a il aduce la constatare si apoi la ... (vezi toată discuția)
Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur expirat, cu accident? Mari96 Mari96 O persoana cu alcoolemia 0.83 a făcut accident ( a lovit o alta masina datorită nepastrarii distanței, în mașină lovită se afla un copil. La fața ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)