avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cand se infiinteaza poprirea?
Discuție deschisă în Executare silită

Cand se infiinteaza poprirea?

Buna ziua,
Poprire se infiinteaza imediat sau la 3 luni de la primire?
Art. 780 din NCPC
(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:

a) sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;

b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;

c) sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.


Multumesc anticipat,
Alexandru Ose
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Osealex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Osealex , utilizator 11:05, 17 Septembrie 2018
Buna ziua,
Poprirea trebuie infiintata din momentul in care se primeste adresa de infiintate a popririi. In caz contrar, se poate face validare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)
Poprire cont sc salarii angajati de anaf caef caef Bună seara. Anaf a popritrecut conturile societății unde lucrez și de 6 luni nu am încasat salariile. Este ceva normal ? Ce se poate face sa ne luam ... (vezi toată discuția)
Ce venituri nu pot fi executate silit tom20034 tom20034 Am inteles ca exista o lege care interzice executarea silita a unor categorii de venituri. Care sunt acelea? Multumesc. (vezi toată discuția)