Ale Vio a scris:
Nu ma puteti intelege, pt. ca nu cunoasteti toate detaliile, cum a împărțit tatăl meu bunurile sale, între mine și fratele meu. Eu locuiesc in aceeasi casa cu părinții și fratele meu. Părinții noștri încă traiesc, dar sunt in varsta si bolnavi. Fratele meu a furat de mai multe ori bani, si de la tatăl si mama mea, si de la mine. Si nu numai bani a furat. De asemenea, fratele meu are prieteni niste smecherasi care dau mita in diverse părți, ca sa isi îndeplinească niste dorințe. Furtul(hotia) este o infracțiune, darea de mita (ce fac prietenii fratelui meu), de asemenea. Deci eu am motive sa imi fie frica de fratele meu si sa vreau sa ma protejez, pe mine si actele mele. Păi cum el este obisnuit sa fure, poate sa imi fure si duplicatele mele, ale actului de donație, poate incerca sa convinga notarul sa faca pierdut originalul actului meu de donație. Daca el strica aceste probe, ca parintii nostri mi-au donat mie garsoniera, lucrurile se complica pt. mine. Si toate acestea el le poate face având interesul de a pune mana pe si mai mulți bani, de la mine. Eu nu vorbesc din fantezia mea, eu spun aceste lucruri pentru ca m-am consultat si cu o altă notara, înainte de a face contractul de donație. Si prima notara, la care am fost si căreia i-am explicat situatia, în limita timpului avut, mi-a spus : "Fratele dumneavoastra poate avea pretentii cu privire la această donație, la data decesului părinților dumneavoastra, spunand că părinții au făcut o inechitate intre copii. El poate cere reductiunea donatiei, la data decesului părinților. Fratele dumneavoastra poate sa faca un proces, poate incerca sa strice probele. Fratele dumneavoastra poate face un proces si pt. ca dumneavoastra aveti garsoniera la adresa ..... Întrebarea se pune ce sansa de reușită are fratele dumneavoastra in urma încercării de stricare a probelor, de reductiune a donației si alte lucruri pe care le poate face. "
Da, intr-adevar, fratele dvs poate cere reductiunea donatiei. Este dreptul lui, de a se adresa justitiei.
Faptul că dormiti sub cap cu 7 originale si 15 duplicate ale actului, nu va va ajuta cu absolut nimic intr-o atare situație.
Donația este supusă reductiunii.
Iar pentru reductiune este arhisuficient și un duplicat.
Originalul prezintă importanta in cazul unei infracțiuni de fals. Ceea ce este o ipoteză diametral opusa.
Notarul ala are niste responsabilitati. In onorariul pe care l-ați platit intra si pastrarea actului in arhivă. Notarul își câștigă există din această profesie. Credeti ca isi riscă cineva pielea pentru un client oarecare, care nici macar nu e parte un act, ca să îl "convinga " sa faca originalul disparut? Actul este înregistrat în Registrul General, este transmis, există în evidențele notariale.
Donația este înregistrată la Primărie, la Registrul Național Notarial de Evidență a Liberalitatilor, este intabulata la Cartea Funciară, Practic, este imposibil să faci un act dispărut.
Desigur, acestea sunt chestiuni de "bucatarie", pe care nu aveti cum sa le cunoasteti.
De aceea, reiterez ideea ca in cazul dvs este vorba doar de un moft determinat de drobul de sare.