avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalitate contract de comodat auto între o firmă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalitate contract de comodat auto între o firmă (proprietar) și o persoană fizică, neautentificat. Care dintre ele plătește daunele provocate într-un accident? Mașina nu avea RCA

Buna ziua,

Am fost lovit de o masina care nu avea RCA valabil. Proprietarul masinii era o firma. Am dat firma in judecata si aceasta s-a dezis de toata povestea, prezentand in instanta un contract de comodat prin care ii ceda dreptul de folosinta al masinii unei persoane fizice si spune acum firma ca de fapt eu trebuie sa deschid un nou proces si sa ma indrept impotriva acelei persoane fizice.

Problema este ca acest contract de comodat nu este inregistrat nicaieri, are doar semnatura si stampila firmei si semnatura persoanei fizice si este antedatat inaintea inceperii procesului. Persoana fizica este aceeasi cu asociatul unic al firmei.

Intrebarea : este legal acest contract de comodat ? Repet, nu a fost inregistrat sau autentificat nicaieri, niciodata, nici o oficialitate nu a stiut de existenta lui. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariusoi1233 , utilizator 20:51, 21 Septembrie 2018
Instanta nu este obligata sa tina cont de aceasta aparare,prezentati argumentele dvs si asteptati solutia ce urmeaza sa se pronunte.
Cand persoana respectiva este membru influent al celui mai mare partid ma astept la orice. Imi mentin intrebarea.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da contractul este valabil încheiat sub semnatura privată însă nu va este opozabil atata timp cat nu este înregistrat în registre publice.

Nu dvs tb sa va judecati cu utilizatorul, ci proprietarul din acte tb sa cheme in garantie persoana fizica care la momentul accidentului folosea autoturismul.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notiunea de comodat are semnificatia de inchiriere, folosinta fara obligatii financiare.
Un contract neinregistrat nu este opozabil in justitie.
Deci, societatea ramane responsabila si de faptul ca masina nu avea RCA.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat neopozabil tertilor leorot leorot Buna seara, Am pierdut un proces si o suma mare de bani din cauza unui contract de comodat nelegal. In 2015 am fost implicat intr-un accident auto si am ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat nelegal leorot leorot Buna ziua, In urma unui contract de comodat intocmit fraudulos am fost prejudiciat cu o suma mare de bani. Contractul de comodat a fost incheiat in 2014 ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)