Legalitate contract de comodat auto între o firmă (proprietar) și o persoană fizică, neautentificat. Care dintre ele plătește daunele provocate într-un accident? Mașina nu avea RCA
Am fost lovit de o masina care nu avea RCA valabil. Proprietarul masinii era o firma. Am dat firma in judecata si aceasta s-a dezis de toata povestea, prezentand in instanta un contract de comodat prin care ii ceda dreptul de folosinta al masinii unei persoane fizice si spune acum firma ca de fapt eu trebuie sa deschid un nou proces si sa ma indrept impotriva acelei persoane fizice.
Problema este ca acest contract de comodat nu este inregistrat nicaieri, are doar semnatura si stampila firmei si semnatura persoanei fizice si este antedatat inaintea inceperii procesului. Persoana fizica este aceeasi cu asociatul unic al firmei.
Intrebarea : este legal acest contract de comodat ? Repet, nu a fost inregistrat sau autentificat nicaieri, niciodata, nici o oficialitate nu a stiut de existenta lui. Multumesc.
Da contractul este valabil încheiat sub semnatura privată însă nu va este opozabil atata timp cat nu este înregistrat în registre publice.
Nu dvs tb sa va judecati cu utilizatorul, ci proprietarul din acte tb sa cheme in garantie persoana fizica care la momentul accidentului folosea autoturismul.
Demos
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Notiunea de comodat are semnificatia de inchiriere, folosinta fara obligatii financiare.
Un contract neinregistrat nu este opozabil in justitie.
Deci, societatea ramane responsabila si de faptul ca masina nu avea RCA.