avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lnchiriere masina pe firma
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lnchiriere masina pe firma

Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se poate inchiria pe firma srl la care tot eu sunt singurul administrator , fara sa fie nevoie sa o mai trec prin rar etc , si daca se poate face asigurare rca si casco pe numele firmei . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlad-P , utilizator 19:30, 10 Ianuarie 2014
Faceti contract de comodat intre PF si SRL.
si se poate sa fac asigurarea rca pe numele firmei adica a utilizatorului ? trebuie sa merg la politie sa treaca asta in certificat ?
Nu mergeti la politie si nici in alta parte.

Contractul de comodat auto sau împrumutul de folosinţă al unei maşini este un contract prin care o persoană (PF, PFA, SRL, SA, etc.), numită comodant, remite gratuit, spre folosinţă temporară sau, după caz, permanentă, unei alte persoane(PF, PFA, SRL, SA, etc.), numită comodatar, automobilul respectiv, cu obligaţia celei din urmă sa-l restituie în natură, în individualitatea sa.
Aşadar, prin contractul de comodat nu se transmite proprietatea autoturismului, ci doar folosinţa acestuia.

Art. 2146 - NCC
Împrumutul de folosinţă este contractul cu titlu gratuit prin care o parte, numită comodant, remite un bun mobil sau imobil celeilalte părţi, numite comodatar, pentru a se folosi de acest bun, cu obligaţia de a-l restitui după un anumit timp.

Faceti un simplu contract de comodat prin care va puneti masina la dispozitia firmei.

Firma va plati toate cheltuielile ocazionate de utilizarea masinii, combustibil, asigurare RCA, CASCO, ulei, anvelope, reparatii in service, piese de schimb, spalatorie, intretinere, etc.

Gasiti un model de contract de comodat aici

[ link extern ]

iar mai multe informatii despre comodat aici

www.avocatnet.ro/content/for...

sau pur si simplu prin cautare pe goagal "contract de comodat auto".

Daca sunteti administrator de SRL nu aveti un contabil sau jurist care sa va lamureasca aceste aspecte despre "comodat"?


ba da am un contabil ,dar am zis sa ma documentez eu inainte , multumesc foarte mult pentru raspunsurile acordate
din ce am citit nu este nevoie ca acel contract sa fie facut de un notar sau avocat ?

Alte discuții în legătură

Comodat auto adriana m adriana m Buna tuturor, spuneti-mi va rog,in cazul unui contract de comodat auto am voie sa trec la cheltuieli impozitul si/sau asigurarea pe masina care face obiectul ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare rca pe numele comodatarului mihainicolau mihainicolau Buna seara. Numele meu este N.M , domiciliez in mun. GL si sunt proprietarul unui autoturism pe care urmeaz sa il dau in folosinta prin contract de ... (vezi toată discuția)
Deduceri rca, casco, revizii, impozit local ale auto pe pfi cu contract de comodat catre pf? sanien sanien Buna ziua, As dori sa rog comunitatea pentru un raspuns la aceasta situatie: Logodnica are un PFI (medic). Pe PFI este achizitionat un autoturism (masina ... (vezi toată discuția)