avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedinte asociatie proprietari

Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este proprietar, ci tatal acestuia.El locuieste doar in apartamentul parintilor care s-au retras la tara.Din cate stiu eu numai proprietarii pot avea functia de presedinte
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:47, 14 Septembrie 2018
Articolul 9-L230/2007 in vigoare pana la 28.09.18
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Articolul 21
(1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor.

Articolul 27-L196/2018
Toți proprietarii membri ai asociației de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociației de proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie sa aibă capacitate deplină de exercițiu.

In consecinta, numai proprietarii au dreptul sa fie alesi in structura de conducere a asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rude de gradul intai care domiciliaza in proprietatea din cadrul asociatiei pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari claudiucatalin claudiucatalin daca domiciliez in apartamentul parintilor mei care sunt proprietarii apartamentului pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Condiții alegere președinte asociație de proprietari Niculescu Gella Niculescu Gella Ce condiții trebuie să îndeplinească un cetățean român pentru a fi ales președinte al asociației de proprietari? (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt presedintele unei asociatie de proprietari. va ... andryzs andryzs Buna ziua, Sunt presedintele unei asociatie de proprietari. Va rog sa-mi transmiteti pe cine trebuie sa trecem in lista locatarilor si pe facturile de ... (vezi toată discuția)