avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs

Buna seara.
As dori sa stiu daca pot face recurs intr-un divort la care am facut deja apel care mi-a fost respins?
Si as dori sa imi explice si mie cineva cum este posibil ca doua Instanțe de judecată sa stabilească o pensie de întreținere in condițiile in care eu am deja o hotărâre judecătorească definitiva pentru plata pensiei de întreținere depusă in dosarul de divort inca din prima instanța?!
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: dana3329 , utilizator 20:10, 15 Septembrie 2018

Martonze a scris:

Citiţi cu atenţie hotărârea.
Poate nu aţi înţeles bine ce scrie acolo; de obicei, hotărârea stabileşte 1/3 din venitul net realizat, DAR NU MAI PUŢIN de 1/3 din venitul minim net pe economie - este şi logic, omul poate intra în şomaj sau să piardă locul de muncă, totuşi, şi în acele condiţii (fără venituri) este obligat la plata a 1/3 din venitul minim net pe economie. dacă nu scrie aşa, cereţi în instanţă corectarea erorii materiale.

“ din venitul minim net realizat..” asa scrie!!!
Nu stiu cum sa va trimit poza sa vedeți..
Multumesc pentru răspunsuri!
Cereţi în instanţă lămurirea dispozitivului. Faceţi o cerere adresată preşedintelui Tribunalului, indicaţi numărul de dosar şi cereţi lămuriri privind dispozitivul hotărârii.

Martonze a scris:

Cereţi în instanţă lămurirea dispozitivului. Faceţi o cerere adresată preşedintelui Tribunalului, indicaţi numărul de dosar şi cereţi lămuriri privind dispozitivul hotărârii.

Am inteles!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie de intretinere leonora leonora :(( Buna.Va rog tare mult sa ma lamuriti cu o problema.In urma divortului ce a avut loc in 2006,Instanta mi-a incredintat fetita care acum este in varsta de 8 ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara regalino regalino Buna ziua, sunt divortata cu hotarare definitiva si irevocabila, cu doi copii minori si in sentinta scrie ca tatal copiilor sa plateasca o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)