avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA AUTO PE POLUARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA AUTO PE POLUARE

Daca a trecut 1 an si 3 luni de cand am platit taxa auto pe poluare, mai pot deschide actiune in instanta sa recuperez suma platita.
Care este termenul, prevazut de legislatia in vigoare, in care se prescrie restituirea acestei taxe.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:17, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 7/2009 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 103/19.02.2009, care stabileste metodologia privind calculul si restituirea taxei pe poluare.
Cererea si documentele mentionate mai sus se completeaza în termen de maximum 90 de zile de la data intrarii în vigoare a OUG nr. 7/19 februarie 2009, cu documentele necesare înmatricularii respectiv:
a) cartea de identitate a vehiculului;
b) în cazul autovehiculelor rulate achizitionate din alte state, un document din care sa rezulte data primei înmatriculari a acestora, si, dupa caz, declaratia pe propria raspundere, precum si rezultatul expertizei tehnice efectuate de RAR ori rezultatul evaluarii individuale efectuate.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto - norme metodologice gusoibogdan gusoibogdan Stie cineva,:help: daca au aparut normele metodologice cu privire la restituirea taxei auto? :help: (vezi toată discuția)
Pasi si documente necesare pentru inmatricularea unui autovehicul ! Roland Mindrila Roland Mindrila Pentru inmatricularea masinii trebuie sa parcurgetii urmatorii pasi si sa obtineti urmatoarele documente: -copie de pe cartea de identitate a persoanei, ... (vezi toată discuția)
Oug nr 1/2012 catimicu catimicu Buna ziua , De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am ... (vezi toată discuția)