avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor sarit din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor sarit din succesiune

Buna ziua, am urmatoarea situatie:
- in anul 2007 s-a dezbatut o succesiune de pe urma unui defunct, in urma careia s-a stabilit ca sunt doar 2 mostenitori, existand la dosar declaratii de martori mincinosi precum ca nu ar mai exista altii decat cei 2.
In 2018, apare un al treilea mostenitor, copil din flori al tatalui, de care au stiut cei care au deschis dezbaterea succesiunii, dar care au considerat ca nu merita sa primeasca nimic de pe urma tatalui sau decedat. (ca de...era din flori)
Cel de-al treilea nu s-a dus sa dea declaratie la notariat dupa defunct precum ca accepta mostenirea, iar de succesiune a aflat abia acum o luna, dorind chiar el sa deschida procedura.
Intrebarea mea este: ce sanse sunt la notariat sa modificam certificatul de mostenitor?
Calea instantei este destul de costisitoare si anevoioasa!
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Cecilia Popa, Avocat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:21, 18 Septembrie 2018
Buna ziua,
La notariat nu sunt sanse.
Trebuie atacat certificatul de succesor in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da folosinta unor bunuri inainte de succesiune? RaduZanfir RaduZanfir Buna ziua, In urma dechiderii mostenirii prin moartea defunctului si fara a se realiza succesiunea, succesorii universali care sunt in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 2 parinti matei iuliana matei iuliana buna ziua, ma numesc Iuliana si mai am inca trei frati, mama noastra a decedat in urma cu 14ani si tata nu a vrut sa faca succesiunea. In data de 6 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Testament NicoleL NicoleL Am primit o proprietate prin testament. Dupa moartea testatorului am plecat din tara pentru 2 ani si nu am stiut ca trebuie sa cer in justitie proprietatea, ... (vezi toată discuția)