avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Malpraxis urmat de decesul tatălui meu. Cum pot să-l ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Malpraxis urmat de decesul tatălui meu. Cum pot să-l fac pe acel doctor să nu mai repete așa ceva cu altcineva?

Bună ziua!
Tatăl meu, în vârstă de 80 de ani a murit acum 2 luni în spital. Era ok, era pe picioare, conducea mașina. S-a internat pe 22 Iulie cu dureri atroce abdominale și a fost ținut 5 zile fără un CT sau o colonoscopie. În a șasea zi abia, după ce a făcut ocluzie intestinală, i s-a făcut o colonoscopie. I s-a descoperit, desigur, o tumoră la colon. A făcut operație, operația a reușit, fără anus contra naturii și nu avea metastaze, tumora era gradul 2, toate șansele erau de partea lui (așa repeta domnul doctor),iar analizele bune, fără clostridium contaminat. După 9 zile de la operație, tata, nemâncând și neputând să bea mai mult de 6 lingurițe de apa/supă pe zi (nici un bebeluș nu poate supraviețui cu atât), neputând să-și miște singur, în pat, nici măcar capul, a fost externat. A fost încurajat sa se externeze nevorbindu-ne despre riscurile externării, dimpotrivă, susținând constant și nervos, că va fi bine. Nervos pentru că m-a urât de moarte de cum a aflat că mă plâng pe pagina mea de socializare de ce se petrece în spital, eu stând cu tata câte 6,7,8 ore pe zi lângă el. Nu am prevăzut în ruptul capului ca va ajunge postarea mea la el. Nu am dat nume de spital, nu am dat nume de doctor, probabil oamenii au fost afectati, sensibilizati de strigatul meu de ajutor. Doctorul s-a folosit de disperarea mea și a dat fatal, nu în mine, ci în pacientul lui, care dorea oricum acasă pentru că...habar n-am, mulți pacienți în vârstă doresc acasă. Sau și cei tineri. L-a externat prevăzând că va muri în timp ce repeta că va fi bine. Și a murit, reinternat după 4 zile de la externare. A făcut febră, abces, a slăbit până la os, s-a chinuit ca un câine fără perfuzie și a fost reoperat. Eu am fost sub stare de șoc continuu și nici măcar vocea nu am putut ridica. Presimțeam coșmarul și vedeam răzbunarea...și șocul nu mă lăsa să accept asta. Nu vârsta tatălui meu contează, ci acțiunile doctorului. Îmi doresc să scap cu viață din această perioadă pentru că am un fiu de 8 ani pe care-l cresc singură și mă întreb dacă doctorul doarme bine noaptea pentru că eu sunt în prăpastie și în șoc.
Cum pot să-l fac pe acest doctor să .....nu mai repete așa ceva cu altcineva ?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hardcandy , utilizator 13:22, 21 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati cu un av aveti varianta formularii unei plangeri penale ,Yrebuie sa va pregatiti pt proceduri care pot dura cativa ani asa ca inarmati-va cu rabdare.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu il puteti face. De cand au salarii nesimtite si spagi la fel, nu-i mai intereseaza mai nimic. Desigur exceptiile intaresc regula. Prin comparatie in orice alt domeniu in care lezat e omul de rand, sistemul e facut ca nimeni sa nu rapunda pentru nimic... Asta e tara in care traim... Condoleante....
8 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sincer, imi pare rau pt pierderea d-voastra. Uneori uitam sa ne bucuram de ceea ce avem langa noi si cat timp il avem. Si alegem sa ne umplem de ura si ulterior de manie, mai apoi de razbunare, si apoi regrete.
D-voastra, dupa parerea mea, sunteti la partea de razbunare. Si stiu ca asta credeti ca va conta, acum e momentul sa il striviti. Dar aveti sanse f mici privind intreg contextul (persoana peste 80 de ani, tumoare, operatie, incapacitate de a manca si a bea, etc).
Nu contest ca nu s-ar fi putut face mai mult, dar luati toate aceste variabile in calcul si nu uitati ca tatal d-voastra nu era singurul pacient al doctorului. Plus alte zeci care asteptau un loc in spital pt operatie. Multi probabil mult mai tineri.
Spuneti ca tatal dvoastra conducea masina. Nu cred ca la varsta lui, nici d-voastra nici el nu constientizati la ce riscuri se expunea el si pe ceilalti participanti la trafic. Plus pietonii...
Malpraxisul se constata de colegiul medicilor, nu de bloggeri sau internauti. Ar fi bine sa faceti o adresa/plangere catre coleegiul medicilor.
Nu cred ca stiti, dar exista protocol in vigoare pe salvari cum ca un pacient peste 70 de ani cu cancer nu se resusciteaza. E vorba de niste resurse care nu sunt usor de alocat si de impartit. Timpul este tot o resursa. Si trebuie dramuita bine pt ca nu este regenerabila...
V-ati umplut de ura si de amaraciune. Nu aveati cum sa il aveti alaturi pt totdeauna. La fel cum nici d-voastra nu veti fi vesnica pt copiii dvoastra. Puteati sa va bucurati impreuna de fiecare clipa impreuna. E f probabil ca si dansul sa se fi saturat sa lupte si sa fi fost decizia lui sa nu manance. Bunicul sotiei mele a facut la fel. De aici si dorinta de a ajunge acasa.
Incercati sa eliminati energia negativa cu care v-ati incarcat. Incercati un psiholog, va va ajuta enorm.
Petrecti mai mult timp cu copilul dvoastra facand lucruri care ii placeau tatalui dvoastra. Aminti-va de el in perioada lui buna. Pastrati-l viu in memoria d-voastra si al copiilor d-voastra. Nu plangeti cand pomenesc de el, pt ca nu o vor mai face-o si il vor uita. Zambiti! E singura arma pe care o aveti la indemana! Raneste doar pe cei care va vor raul si bucura pe cei care tin la d-voastra deopotriva! Uitati-va in oglinda cand zambiti! Hainele negre nu va vor ajuta da treceti peste durere, o vor intretine. Doliul il purtati oricum in suflet, copiii nu merita sa va vada in negru.
Sus inima! It
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
adydeac, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara! Îmi pare rău pentru.pierderea dvs.
În principiu, aveți următoarele variante:
- plangere la Colegiul Medicilor
- sesizare Comisia de Monitorizare și Competență Profesională pentru Cazurile de Malpraxis de pe lângă Direcția de Sănătate Publică
- plângere penală ucidere din culpă și neglijență in serviciu (pentru această ultima infractiune ar fi ceva discutii daca se va reține sau nu)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangerea la Colegiul Medicilor este tergiversata de conducerea institutiei,actiunea penala sau civila nu sunt conditionate de aceasta procedura.

Alte discuții în legătură

Malpraxis - rog sfaturi ALEXANDERT ALEXANDERT Buna ziua, din pacate va scriu in legatura cu o situatie foarte grava: sotia mea a efectuat o colonoscopie in urma careia i s-a pus un diagnostic gresit ... (vezi toată discuția)
Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Caut avocat bun pt un proces de malpraxis mirelala mirelala sunt parte vatamata intr-un caz de malpraxis si detin toate documantele care sa ateste acest fapt, vreau sa stiu daca pot gasi in Bucuresti un avocat care sa ... (vezi toată discuția)