avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... "Jignire" avocat in instanta, CONSECINTE??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"Jignire" avocat in instanta, CONSECINTE??

Buna dimineata...si ajutor!!!

Intr-o banala cauza civila in care m-am reprezentat singura ( si am si castigat), avocatul partii adverse a cerut la un moment dat "sa se consemneze in incheierea de sedinta" de la termenul respectiv, ca a fost jignit.
Ulterior, studiind dosarul la arhiva, am observat ca POLITIA ( ???!!! ) a cerut incheierea de la acea sedinta, lucru care ma face sa cred ca impotriva mea a fost depusa o plangere penala..( asa cred, sper sa nu fie adevarat...dar...)
Ce se poate intampla, nu am mai trecut prin asa ceva, ce mi se poate intampla?
E de prisos sa spun ca nu l-am jignit pe acel avocat si numai i-am atras atentia ca ceea ce sustine este o aberatie ? ( ca rezultat si procesul castigat de mine prin care instanta mi-a dat dreptate )
Mai mult, instanta la randul ei a consemnat in aceeasi incheiere de sedinta ca acel avocat a jignit o alta parte din proces....
Ce sa fac???

Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 14:23, 11 Noiembrie 2009
Eu nu vad care este jignirea.;)
Faptul ca sustine o aberatie, ca sa zic asa, nu poate constitui o jignire in sine ,ci mai degraba o aparare a dvs.
Pe de alta parte, admitand ca s-ar putea discuta despre vreo infractiune ( pe care eu nu o vad chiar deloc in acest moment) aveti dreptul la contra probe.Deci, 0+0=0.

E posibil sa aiba ceva relatii si sa incerce cine stie ce, dar daca va angajati avocat inca din fasa extirpati orice tendativa de intimidare si abuz din partea autoritatilor ( respectiv politia).
In plus, daca colegul avocat este atat de sensibil ar trebui sa nu mai vina in instanta in procese in care se judeca ,,pe bune".

avocat Claudiu Lascoschi
Cat priveste plangerea la Politie, acolo nu-si vad capul de probleme cu adevarat urate. Ati auzit probabil din statistici ca in Romania sunt 2 politisti la mia de locuitori.
Si nu se ocupa ei de cazuri grave de furt, daramite de insulte. Eu personal am facut plangere pentru furt calificat, aveam probe, martori, s-au gasit bunurile la hot, cu toate astea, acela este liber, bine-mersi, dupa ce politia s-a rugat de el, cateva luni bune, sa dea ce a furat inapoi.
Asa ca, stati linistita, insulta e deja un moft!
Multumesc pentru raspunsuri si incurajare si promit sa va tin la curent!
si nu in ultimul rand, sa notam ca, potrivit opiniei dominante, insulta (si calomnia) este dezincriminata, chiar daca legea de abrogare a insultei a fost declarata neconstitutionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte vatamata amenintata in sala de judecata Liulica Gina Liulica Gina Sunt parte vatamata intr-un proces penal ce are ca obiect inselaciune+fals in declaratii si uz de fals. La primul termen partea care m-a vatamat s-a asezat in ... (vezi toată discuția)
Avocat ce da cu stangul in dreptul dogarudobra dogarudobra in timpul unei sedinte de judecata avocatul partii parate a spus ca sunt bolnava mintal. acest lucru l-a scris si in concluzii am cerut judecatorului sa ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate alina.alin alina.alin Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până ... (vezi toată discuția)