avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am probleme cu administratora de bloc unde ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am probleme cu administratora de bloc unde ma indrumati sa merg, la primarie nu am primit nici un fel de ajutor!

De foarte multa vreme, ma confrunt cu probleme uriase privind plata intretinerii la bloc din culpa administratorei, cui sa ma adresez, am 7000 de lei intretinere de plata si tot 7000 de lei penalizari este posibil asa ceva, nu este prima data cand se ajunge la asemenea sume uriase!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:46, 25 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Gabriel Toth, aceste lucruri se intampla deoarece proprietarii nu isi cunosc drepturile si nu se implica, nu solicita in scris clarificari conducerii asociatiei astfel incat ulterior sa se poata indrepta legal impotriva acestora. Sesizarile verbale la primarie nu au niciun efect, nici nu sunt in considerare, daca se face o sesizare scrisa au obligatia sa raspunda in scris in termen de 30 zile, altfel pot fi trasi la raspundere in instanta in baza legii contenciosului administrativ.
Angajatii asociatiei si membrii conducerii raspund civil si penal in fata proprietarilor pentru prejudiciile aduse. Daca nu isi indeplinesc atributiile pot fi schimbati, nu sunt alesi si nici angajati pe viata in asociatie.
Cu regret pentru doamna in cazua dar cheltuielile de administrare, utilitatile, nu tin cont de starea de sanatate, numarul membrilor familiei, sex, relie, etc.
Pentru suma respectiva se poate solicita explicatii presedintelui, care au fost cheltuielile care au compus suma. Este obligatia asociatiei sa afiseze lista completa cu explicatii.

@flory_mr, v-am mai rugat sa nu mai aduceti in topicurile altor utilizatori problemele din asociatia dvs., le cunoastem, ati primit destule sfaturi cum sa procedati, continuatii discutiile in topicuri pe care le aveti deja deschise. Cu prima ocazie veti fi suspendata o perioada determinata iar ulterior puteti fi suspendata permanent! Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
cyan, moderator
Intretinerea celorlalte apartamente este calculata bine? Daca nu, si mai sunt si alte nemultumiri in bloc legate de aceasta adm., strangeti semnaturi, organizati o noua adunare generala si schimbati si presedintele dar si demiteti aceasta adm.
Cenzorul sau cine verifica lista de intretinere, cotele..., nu are nimic de spus?
Si bine au facut cei din mosilor, dar se pare ca degeaba, nu a invatat "lectia" :)))
Din senin am inceut sa ne trezim cu "cumparatori" trimisi de doamna administratora, care ne trimite de vorba prin vecini sa vindem apartamentul ca nu avem de unde sa platim, si ne trimite persoane la usa, care vin cu propuneri de cumparare a apartamentului, apartament care de noi nu este scos la vanzare, dar se pare ca doamna adm se ocupa personal de problema asta, am mers cu suma de 7300 de lei, sa platim imtretinerea si cu rugamintea sa ne inghete penalizarile pe care sa le platim treptat, dar nu a vrut sa ne incaseze banii.. bani pe care ii am pusi deoparte si in momentul de fata, doamna adm a spus ca daca ne ia banii, ne incaseaza doar penalitatile nu intretinerea, cum ii pot plati eu niste penalitati de 7000 de lei cand intretinerea este tot 7000 de lei.. este ca un fel de donabda suta la suta.. de unde stiu eu ca penalizarile acestea uriase nu intra in buzunarul dansei.. ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Gabriel Toth, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutati cu presedintele atat situatia incasarii cat si a penalitatilor chiar daca este dusa cu pluta trebuie sa inteleaga ca are niste responsabilitati.
Pe administratora ii spuneti ca veti sesiza politia daca mai trimite persoane sa va contacteze pentru vanzare. Cereti-i si ei sa va prezinte situatia financiara defalcata a cheltuielilor.
De cand sunt restantele, in cat timp s-au acumulat datoriile si penalitatile?
Ii cereti sa va prezinte in copie toate listele de plata de cand ati avut ultima plata a intretinerii la zi.
Asa am sa fac, va multumesc!

Alte discuții în legătură

Corectitudine calcul intretinere si penalitati la intretinere nikkkoleta nikkkoleta am un apartament inchiriat unei firme care la randul ei il inchiriaza in regim hotelier. desi apartamentul este contorizat (apa calda, apa rece, caldura), ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator si presedinte de asociatie Viorela Nita Viorela Nita sunt o proprietara de apartament, cele doua doamne presedinta si administratora asociatie de proprietari unde locuiesc nu doresc sa imi incaseze ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere whiterose12 whiterose12 Buna ziua,am si eu o intrebare , Anul trecut administratora de la intretinere a introdus penalitatile(se pare ca nu stia ca sunt obligatorii) si a introdus si ... (vezi toată discuția)