avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru angajati cu activitati specifice-operatori utilaje autorizati ISCIR

Unde se regaseste in legislatia specifica obligatia lucratorilui desemnat si a sefului serviciului tehnic responsabil de a intocmi o autorizatie interna pe linie de securitate si sanatate in munca pentru lucratori care desfasoara activitati deosebite, gen operatori utilaje autorizati ISCIR, macaragiu, stivuitorist, etc.?
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 16:41, 22 Septembrie 2018
Buna dimineata,
Nici eu nu am gasit in legislatia specifica ( prescriptii tehnice, normative...) aceasta cerinta, am gasit-o in legea SSM 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 13, lit. i.
i) să ia măsuri pentru autorizarea exercitării meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică;
Dar poate ne ajuta cineva, cu mai multa experienta, cu un raspuns mai complet...
Multumesc!
Detalii...
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Ar mai fi referiri in HG 1425/2006
Articolul 15
(1) Activitățile de prevenire și protecție desfășurate prin modalitățile prevăzute la art. 14 în cadrul întreprinderii și/sau al unității sunt următoarele:
12. evidența meseriilor și a profesiilor prevăzute de legislația specifică, pentru care este necesară autorizarea exercitării lor;
si HG 1146/2006
Anexa 1
3.3.25. Instalatiile sau echipamentele de munca electrice trebuie sa fie exploatate, intretinute, reglate, reparate si puse sub tensiune numai de catre personal calificat in meseria de electrician autorizat din punctul de vedere al securitatii muncii. Autorizarea personalului pentru lucru la instalatiile tehnice electrice in activitatile de exploatare, intretinere si reparatii trebuie sa se realizeze, conform regulamentului pentru autorizarea electricienilor din punctul de vedere al securitatii muncii, pe baza de examen medical, psihologic si test de verificare a cunostintelor
profesionale, de securitate si sanatate in munca si de acordare a primului ajutor.

Dar se refera numai la electricieni, pentru alti operatori nu am gasit temei legal,
[ link extern ]
Procedura autorizare interna dpdv al sm
[ link extern ]
Pentru restul probabil procedura este similara.
Nu vreau sa vb., scriu, aiurea dar cred ca pentru ceilaltii ne putem "lega' de prevederile din legislatie, lege si hg...
Procedura cred ca este asemanatoare, cu diferenta ca in loc de specialist energeticain ( sau ce e trecut acolo...), pentru electricienii, aici vom avea un operator RSVTI, autorizat ISCIR; care va conduce comisia de autorizare a lucratorilor (macaragiu, legator sarcina, liftiet, fochist...)
Acesta, operatorul RSVTI; mai poate face si autorizarea anuala a muncitorului( stampila din talon, in locul ISCIR, dar numai pentru proprii angajatii si autorizarea data de el are valoare doar in cadrul firmai unde este angajat.
Dar, cum spuneam, sa asteptam si parerea unor persoana cu mai multa exparienta.
Macaragiu...
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu am idee daca LD este autorizat prin lege sau hg sa intocmeasca astfel de autorizatii interne dpdv al ssm pentru lucratorii cu activitati specifice.
LD nu este autorizat, el va face parte din echipa, comisia, de autorizare, alaturi de un specialist in domeniul de autorizare ( eloctroenergetician, operator RSVTI,, etc), medicul de madicina muncii si psiholog... ( cred ca aceasta este, in mare, componenta comisiei...)
Testele vor fi cu intrebarii din domeniul de activitate( specialistul in domeniu le va redacta...), SSM ( LD) si prim ajutor( medicul de medicina muncii sau o persoana calificata sa acorde prim ajutor...)
Sper sa nu ma insel...
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

meseriilor ºi profesii prevãzute de legislaþia specificã, pentru care este necesarã autorizarea exercitãrii lor dumas34 dumas34 Conform HG 1425/2006 ART.15, ALIN 12 PREVEDE EVINETA meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică, pentru care este necesară autorizarea ... (vezi toată discuția)
Autorizația de stivuitorist Ionut Toma Ionut Toma Salutare, încă de la angajare autorizația de stivuitorist a fost luată de către firma unde lucrez. Întrebarea mea este daca ceea ce au făcut ei este ... (vezi toată discuția)
Frecventa inspectiilor rsvti justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta? Va multumesc. (vezi toată discuția)