avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai are dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai are dreptul la mostenire?

O o persoana cu vocatie la mostenire, daca nu se prezinta la dezbatere la notariat, desi este anuntata si nici la judecatorie la aceiasi dezbatere (care nu s-a putut definitiva la notariat) mai are dreptul la mostenire?
Cel mai recent răspuns: elian c , utilizator 00:15, 4 Octombrie 2018
Da, mai are dreptul la mostenire.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai are dreptul la mosenire, cum explicati prevederile Codului Civil de mai jos?

Acceptarea moştenirii
Art. 1112

Prezumţia de renunţare

(1) Este prezumat, până la proba contrară, că a renunţat la moştenire succesibilul care, deşi cunoştea deschiderea moştenirii şi calitatea lui de succesibil, nu şi-a exercitat dreptul de opţiune succesorală, prin acceptarea moştenirii sau renunţarea expresă la moştenire, în termenul de un an prevăzut la art. 1103.

(2) Prezumţia de renunţare operează, după împlinirea termenului de un an de la deschiderea moştenirii, dacă succesibilul, citat în condiţiile legii, nu face dovada exercitării dreptului de opţiune succesorală,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - mosteniri apeiron2 apeiron2 Rog sa ma lamureasca cineva cu privire la o mostenire. Sunt singura care a acceptat mostenirea prin declaratie notariala in termen. Mai sunt mostenitori de ... (vezi toată discuția)
Mostenire dumitracheramona dumitracheramona Buna ziua, Suntem 3 mostenitori , in stiuatia in care unul din mostenitori nu se prezinta la se la sucesune , ce trebuie sa facem sa -l dam in ... (vezi toată discuția)
Succesiune simasabina simasabina Buna ziua! As dori sa stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: X a decedat ,care are doi copii si doi frati.Copii nu doresc mostenirea ,fratii vor sa ... (vezi toată discuția)