avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Derogare de lda termenul de 10 zile pentru oficierea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Derogare de lda termenul de 10 zile pentru oficierea casatoriei

Eu si prietena mea ne aflam in Elvetia, ea find singura care are permis de sedere, eu fiind doar "turist". Ca de obicei, din varii motive, nu putem veni in tara decat pentru o saptamana.
Pe site-ul Ambasadei se specifica clar ca nu se pot oficia casatorii intrucat legea elvetiana nu o permite - doar funtionarii elvetieni o pot face.
Am putea solicita oficierea casatoriei la primaria de aici, dar se pare ca ofiterul starii civile elvetian poate refuza daca suspecteaza o "casatorie de convienenta" doar pentru obtinerea permisului de sedere; ca sa nu mai vorbim de documentele solicitate, pe care Consulatul de la Berna le elibereaza in 90 de zile.
O alta intrebare: martorii pot fi cetateni straini?

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean american in romania SimonaD. SimonaD. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lista completa a actelor necesare casatoriei cu un cetatean american in Romania, atat pentru mine cat si pentru el va ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean strain gabriela_marc gabriela_marc Pentru incheierea casatoriei cu un cetatean strain unul dintre actele solicitate la primaria este “dovada ca se indeplinesc conditiile de fond cerute de ... (vezi toată discuția)