avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț?

Buna ziua ,
Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma asigur ca acesta nu va fi atacat , astfel incat voi recurge la actele de vanzare -cumparare. Intrebarea mea este , daca pot stabili un pret minim de vanzare , altul decat cel din grila notarilor? Si taxele si impozitele sa le platesc la valoarea din grila (pretul fiind mai mic decat acesta).Este obligatorie tranzactionarea prin banca a intregii sume declarate ?Dupa cum ati inteles este o tranzactie fictiva ,deci ceea ce ma intereseaza este o suma cat mai mica de tranzactionare prin banca-daca legea impune acest lucru. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 12:00, 8 Octombrie 2018
Tocmai ca vânzarea e fictivă, ca pretul este minim spre derizoriu, ca nu intenționați să obțineți o dovadă a achitării prețului, prin virament bancar, sunt toate șansele ca actul să fie "atacat"
Nu am mentionat aici , dar există și un testament în favoarea mea
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretul tranzactiei din actul de vanzare-cumparare intocmit de notar nu poate fi mai mic decat cel din grila notarilor valabila in momentul tranzactiei.
Sumele ce depasesc 50.000 lei ca valoare a tranzactiei pot fi platite numai prin banca, indiferent daca se plateste in totalitate sau in rate, adica in conditiile in care suma este de 50.001 lei poate fi platita numai prin banca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


ralucapopescu a scris:

Nu am mentionat aici , dar există și un testament în favoarea mea


Da. Nu are nici o relevanță, cât timp mama traieste.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretul tranzactiei din actul de vanzare-cumparare intocmit de notar nu poate fi mai mic decat cel din grila notarilor valabila in momentul tranzactiei.

Care ar fi temeiul acestei afirmatii?
(cu atat mai mult cu cat este o vanzare intre mama si fiica)

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare desi exista un testament ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Mama mea detine un apartament la care ar avea drept de mostenire fiica sa , adica eu si fiul fratelui meu decedat; Exista un testament facut de ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)