avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt in Concediu de crestere copil, cea mica are 8 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt in Concediu de crestere copil, cea mica are 8 luni si imi doresc sa raman insarcinata din nou curand. Cum se procedeaza cu indemnizatia in conditiile in care firma la care am lucrat a intrat in insolventa?

Sunt in Concediu de crestere copil, cea mica are 8 luni si imi doresc sa raman insarcinata din nou in curand. Cum se procedeaza cu indemnizatia in conditiile in care firma la care am lucrat a intrat in insolventa? Se continua cu aceeasi indemnizatie daca nasc bebe 2 pana implineste cea mica 2 ani? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 26 Septembrie 2018
Cand se termina primul CCC?

Care este date incetarii c.i.m. ?

Care este data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil?
Primul concediu de crestere copil se termina in luna ianuarie 2020, iar data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil ar fi undeva in luna octombrie 2019. Data incetarii c.i.m este undeva in luna noiembrie 2017, nu retin exact data.
In speta, veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra direct din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

Pentru perioada de suprapunere se va primi in plus (pe langa indemnizatia pentru CCC1) o suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. (1250 lei).
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația ccc Dacă fiica mea are băiețel de un an și două luni,iar ea e gravidă în patru luni și jumătate(cu cel de-al doilea) când poate beneficia de concediul ... (vezi toată discuția)
Nastere al doilea copil in timpul cic pentru primul copil habar habar Buna ziua Am urmatoarea situatie. In momentul de fata eu ma aflu in concediu ingrijire copil si primesc indemnizatie. Sotia nu lucrase suficient ca sa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, ... roxana_d24 roxana_d24 Bună seara! Sunt în creșterea copilului pana în oct cu bebe1, luna aceasta urmează sa nasc bebe 2.cele 42 de zile de lehuzie trebuie sa le iau? Cine ... (vezi toată discuția)