avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... itm sau arhiva nationala??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

itm sau arhiva nationala??

tatal meu a lucrat acum 30 de ani in Bucuresti,la o firma care dupa anii 1990 s-a desfiintat,vechimea care a avuto la acea firma nu o are in cartea de munca, intre timp facandu-si carte de munca la firma unde activeaza acum .
unde trebuie sa se adreseze ptr vechimea anilor, sunt cam 5 ani la acea firma si tinand cont ca are o varsta ar dori sa se pensioneze.
trebuie sa se duca la itm la bucuresti sau la arhive??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 10 Noiembrie 2009
Daca este vorba de perioada lucrata anterior 1990, trebuie sa se adreseze arhivelor nationale. Daca stie ministerul de care apartinea acea firma, exista sansa sa existe o firma care sa fi preluat arhiva firmei desfiintate, procedura aceasta este caracteristica vechilor trusturi de constructii de pe langa ministere sau primarii.
Mentionati pe forum cum se numea acea societate si poate are cineva stiinta unde se afla arhiva. Sa stiti ca exista si societati care nu au depus arhiva la arhivele nationale.
Incercati mai intai la arhivele nationale ... la ITM nu exista asa ceva..arhiva preluata de la fostele intreprinderi de stat dinainte de 1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare carte de munca , buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 ... dannymoga dannymoga Buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 la Intreprinderea de utilaj greu constructii presurtat IUGC , incearca sa recupereze cartea de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ramo_ramo ramo_ramo buna ziua, mi-a fost furata cartea de munca si,desi,am facut plangere la politie nu am reusit sa o recuperez. cum pot sa imi recuperez cartea,in conditiile ... (vezi toată discuția)
Completare dosar pensie GabyCezarina GabyCezarina Buna seara, Am nevoie de sporurile acordate, care nu sunt trecute in cartea de munca. Nu gasesc arhiva intreprinderii Network Electronica International (NEI) ... (vezi toată discuția)