avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare carte de munca , Buna ziua , prietenul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare carte de munca , Buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 ...

Buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 la Intreprinderea de utilaj greu constructii presurtat IUGC , incearca sa recupereze cartea de munca , aveti informatii unde trebuie sa se adreseze ( ce societate a preluat Arhiva ) , bineinteles dupa 1990 IUGC a fost preluata ? Va multumesc anticipat , cu respect , Dan M.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 13 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati aici: FILIALA 'CCCF - IUG BUCURESTI SRL
CUI 15442183
Adresa: Str. FIORDULUI 26-30 BUCURESTI
Daca nu obtineti ceea ce cautati , incercati la I.T.M.
Pe internet gasiti mai multe firme de athivare din Bucuresti. Daca intrati pe site-uri si cautati firma o puteti gasi nominalizata pe cea dorita.
ITM nu detine arhiva a fostelor unitati de stat .
Trebuie aflat mai întâi cine a preluat arhiva acestei societăți, iar apoi se face cerere de eliberare a unui duplicat de pe cartea de muncă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Duplicate de pe carnetele de munca , nu se mai pot întocmi.

1. Reconstituirea vechimii in munca (in cazul in care s-a pierdut carnetul de munca) se face pe baza adeverintelor de vechime, intocmite de catre angajatori/lichidatorii acestora in cadrul carora s-a prestat activitate in baza contractelor individuale de munca sau de catre inspectoratele teritoriale de munca pe baza unei cereri insotita de urmatoarele documente :
- Monitorul Oficial al Romaniei in care s-a publicat pierderea carnetului de munca;
- copie C.I.

2. Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011- numai angajatori din sectorul privat -, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora. La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca.

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Carte de munca Maria.ro Maria.ro Unde as putea să mă adresez pentru a scoate duplicat după cartea de muncă? (vezi toată discuția)
Carte de munca ninasave ninasave Buna ziua Lucrez in Spania de cativa ani si am gasit un loc de munca pentru care am calificare (intr-un abator )insa diploma de calificare si cartea de munca ... (vezi toată discuția)