avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... N-am plătit integral manopera pentru că meseriașul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

N-am plătit integral manopera pentru că meseriașul a avut greșeli de execuție, iar el ne-a luat sculele. Rezolvăm ceva dacă mergem la poliție?

Buna seara,Am o intrebare daca politia poate sa faca ceva in cazul asta.
Am chemat un meserias pentru a terrmina o casa in aflata in constructie,Ne-am inteles la bani 4000 de lei pe luna,l-am platit lunar asa cum ne-am inteles timp de 4 luni si la sfarsit 5-a luna cand am vazut ce greseli a facut i-am dat doar o parte din bani adica doar 3000 de lei.Domnu meserias a plecat fara sa ne dea cheile de la casa,Am inchis casa,am pus semne la usi si a doua zi a intrat fara sa stim si-a luat sculele lui si sculele noastre in valoare de aproximativ 2000 de lei.Acuma nu vrea sa le mai dea inapoi pana nu isi vede restu de bani.Avem si martori pe vecinii nostri ca a intrat si a luat.Daca mergem la politie se poate rezolva ceva?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:23, 30 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru UN SINGUR salariat depistat că muncește „la negru”, amenda aplicată de ITM este de 10000 lei.
În plus de asta, legislația vă obligă să aveți un diriginte de șantier, chiar dacă executați construcția casei în regie proprie. Dacă meseriașul a lucrat după cum l-a dus pe el capul, înseamnă că, în mod cert, n-ați respectat această prevedere. Puteți fi sigur că meseriașul respectiv cunoaște toate aspectele astea legale și că, în cazul în care se va ajunge în instanță, le va scoate la lumină.
Nu țin partea meseriașului (sunt eu însumi un meseriaș care de multe ori am fost chemat să lucrez în urma unor astfel de indivizi, pentru a remedia ce au stricat ei), dar dacă punem în balanță încălcările legii făcute de acel meseriaș și încălcările legii recunoscute de dumneavoastră aici, s-ar putea ca balanța să se încline în partea dumneavoastră.
Cel mai bine ar fi să cădeți cumva la pace și apoi să chemați o echipă specializată în astfel de lucrări care, pe baza unui proiect și a unui contract ferm, să vă termine lucrările, inclusiv remedierile prostiilor făcute de „meseriașul” dumneavoastră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci in 5 luni nu ati vazut ca a facut greseli? Numai la sfarsit? Ati avut un muncitor la negru. O sa ajungeti dumneavoastra la probleme daca il reclamati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se numeste furt. Mergeti la politie si anuntati furtul sculelor si indicati faptasul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paza materiala a lucrului moraruadela moraruadela Sotul meu,este angajat ca sef de santier la o firma de constructii. In anul 2008 de pe santierul din Bucuresti unde se lucra in deplasare, s-au furat mai multe ... (vezi toată discuția)
Buleli în construcții. salut, ajutati-ma va rog cu o informație, ... eugen1985 eugen1985 Buleli în construcții. Salut, ajutati-ma va rog cu o informație, tocmai am făcut fundația și elevatia pentru viitoarea mea casa. Din nefericire persoana ... (vezi toată discuția)