avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond special la asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond special la asociatie de proprietari

Ca asociatie de proprietari, avem spatii inchiriate.Banii sunt pusi intr un cont separat pt reparatii si investitii.
Ce fac in conditiile noi legi, amestec acesti bani cu cei din contul curent ?
Cum tin evidența lor?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
adrianaursu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianaursu , utilizator 11:06, 25 Septembrie 2018
Conform noi legi
Art 43 (5)Veniturile obtinute din atribuirea partilor comune in folosinta exclusiva respecta prevederile art. 70 din prezenta lege.
Articolul 70
(1)Toate veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune, inclusiv veniturile din dobanzi bancare, apartin asociatiei de proprietari.
(2)Veniturile prevazute la alin. (1) alimenteaza numai fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, intr-un raport afisat la avizierul asociatiei, si se evidentiaza in registrul unic de venituri si cheltuieli al asociatiei de proprietari.

Multuesc, dar intrebarea se referea la noua lege care imi spune sa tin acesti bani in contul unic , contul curent si vroiam sa stiu cum tin evidenta lor, probabil pastrez jurnalul fd special-de reparatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparații evidențiat pe chitanță tereau tereau Bună ziua . Doresc să știu dacă este obligatorie evidențierea fondului de reparații pe chitanța emisă de Asociația de Proprietari, precum și actul ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere - rubrici separate pentru fondul de reparatii si rulment ? Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. V-as ruga sa ma lamuriti daca tabelul cotelor la intretinere trebuie sa aiba coloane separte pentru fondul de rulment, respectiv de intretinere. De ... (vezi toată discuția)
Pe ce poate cheltui o asociație de proprietari banii obținuți din închirierea unor spații ? florinm58 florinm58 Suntem o asociatie de proprietari formata din 3 blocuri care au in total 158 de apartamente si avem niste spatii comune care sunt inchiriate ,in 2017 unul din ... (vezi toată discuția)