avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... M-ar interesa sa aflu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

M-ar interesa sa aflu

Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele
1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , dar aceasta nu vine la serviciu si conducerea stie de acest lucru .
Intrebarea este
1 . Are voie sa faca asa ceva acea persoana si nimeni sa nu spuna nimic? Prietenul meu a facut poze la condica si acum e hotarat sa-i faca plangere penala si intreaba daca se poate face ceva si in baza carei legi o poate face ? Ce poate sa pateasca persoana care semneaza un act oficial in locul altei persoane?
2. O alta problema este ca la el la intreprindere , o doamna lucreaza ca muncitoare necalificata pe ture , inasand sporuri . Dar aceasta ar trebui sa lucreze , dar nu lucreaza , ci este doar pe tura 1 ca femeie de serviciu si este pontata ca fiind pe schiburi incasand bani necuveniti , ba mai mult beneficiaza si de ore suplimentare . Aceasta este de aproape 2 ani de cand lucreaza asa , cu acceptul sefului direct, directorului si maistrul o ponteaza .
Intrebarea este
a.Ce poate pati aceasta doamna, tinand cont ca a incasat bani necuveniti si cepot pati sefii care o ponteaza si stiu de aceasta problema?
Are fotografiata cartea de pontaj si toate documentele si vrea sa le faca plangere penala la toti
3. Poate ca un lider de sindicat sa indeplineasac in acelasi timp si functia de lider de sindicat si adjunct sef de sectie ? Ce se intampla daca el le face plangere penala atat sefului de sectie, l;iderului de sindicat si directorului , care stie de acest caz ?
4 . Ce risca aceste persoane ?
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele 1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , ... (vezi toată discuția)
Pontaj versus condica de prezenta Sunt sef de serviciu si ma confrunt cu urmatoarea problema: O salariata din subordine nu a mai venit la serviciu din data de 15.08.2005, cand a semnat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal+taierea din tichetele de masa Anamaria-Ioana Anamaria-Ioana Lucrez la o firma de productie componente auto germano-romana.De vreo doua luni,toti cei cara au o functie mai mare decat muncitorii(sefi de tura,sefi de ... (vezi toată discuția)