avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj versus condica de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj versus condica de prezenta

Sunt sef de serviciu si ma confrunt cu urmatoarea problema:

O salariata din subordine nu a mai venit la serviciu din data de 15.08.2005, cand a semnat ultima data in condica de prezenta. Neverificand situatia si bazandu-ma pe faptul ca pontajul pentru aceasta salariata a fost semnat de seful sau direct, eu am contrasemnat acest pontaj, pe baza caruia salariatei respective i s-a virat salariul in contul de card pe care il poseda pentru intreaga luna august.
Sunt lider de sindicat in unitatea unde lucrez.
Ce consecinte poate avea aceasta problema? Poate duce la desfacerea contractului de munca si in ce conditii?
Va multumesc. L.A.
Daca seful direct a trecut-o prezenta, cum sa-i desface-ti contractul de munca salariatei respective. Eventual il sanctionati pe seful direct, care ori nu stie de capul lui ori a aranjat cu salariata, de sa stea si ea acasica, ???!!
Era vorba de sanctiunile ce mi-ar putea fi aplicate mie, ca sef care am contrasemnat pontajul fara a verifica condica de prezenta... si nu la ce ar putea pati salriata respectiva, care se pare ca e plecata din tara si ca a pus pe altcineva sa semneze in condica pentru ea. probabil ca ea va fi sanctionata pentru fals si uz de fals... dar asta se va vedea pe parcurs.
fals si uz de fals???asta e infarctiune penala stimata doamna
Sefule de serviciu si lider de sindicat - aveti niste probleme cu personalul pe care-l conduceti:
-seful direct al persoanei care lipseste atata timp, nu a vazut ca nu este la munca?? nu are fiecare acolo niste atributii?? nu intreaba nimeni de nimeni?? de ce a trecut-o prezenta?? nu l-ati cerut explicatii??
-de regula d-voastra verificati semnaturile din prezenta prin analiza grafologica?? (ca spuneti ca o semnase cineva!!
-sanctionati-l pe seful direct, cat si pe persoana care a semnat-o, daca nu , puneti d-voastra banii pe care i-a primit salariata si gata!!
Depinde de angajator.Oricum doamna, nu trebuie sa va faceti chiar asa mare griji pt ca nu este o abatere care sa duca de regula la desf CIM .In cel mai rau caz, puneti dvs banii pt acea femeie, singura sau imreuna cu seful direct al ei (in mod normal seful ei e mai vinovat decat dvs insa si dvs trebuia sa fiti un pic mai atenta si sa nu semnati pe incredere ci sa verificati)

Alte discuții în legătură

Pontaj condica Sunt sef de serviciu si ma confrunt cu urmatoarea problema: O salariata din subordine nu a mai venit la serviciu din data de 15.08.2005, cand a semnat ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele 1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , ... (vezi toată discuția)
M-ar interesa sa aflu dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care ma rugat sa va intreb urmatoarele 1. Are un coleg care in fiecare zi o semneaza in condica pe o doamna ( cu semnatura ei ) , ... (vezi toată discuția)