avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatie catre minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatie catre minor

buna ziua am si eu o problema am o nepoata in varsta de 9 ani si vreau sa i donez o casa parinti au imprumuturi la banci banca se poate atinge de donatia copilului in cazul in care parinti nu isi mai achita datoriile mentionez ca sunt matusa copilului
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:30, 11 Noiembrie 2009
Daca instrainarea se va dovedi una facuta in paguba creditorilor, actul poate fi atacat , printr-o actiune pauliana (revocatorie).
in cazul in care debitorii ar fii avut calitatea de donatori , s-ar fii putut considera ca donatia a fost facuta in paguba creditorilor.
in acest caz , donator este matusa care nu are nici o legatura cu creanta debitorilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii pentru o persoana ar presupune numirea ei drept curator in situatia donatiei de imobil catre o nepoata minora? marci marci Buna ziua, As avea nevoie de cateva clarificari legate de obligatiile pe care le-ar putea avea un curator. Situatia este in felul urmator: nepoata, minora ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna seara! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la următoarea situație: sunt căsătorită și împreuna cu sotul meu avem doi copii: un băiat in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)