avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii isi pot desfasura activitatea intr-o terasa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii isi pot desfasura activitatea intr-o terasa neautorizata?

Buna ziua,

Am sesizat Inspectoratul de constructii cu privire la o terasa din fata unui magazin daca au autorizatie de constructie.Am primit raspuns ca nu aveau autorizatie , pentru care au fost sanctionati contraventional, dar le-au dat termen sa intre in legalitate. Doresc sa va intreb daca este legal ca in continuare angajatii sa isi desfasoare activitatea in cadrul acelei terase, chiar daca patronul si-a luat angajamentul ca va intra in legalitate. Pot face o sesizare si la ITm in acest sensul ca angajati incadrati in functii de vanzatori magazin sunt folositi la o terasa in curs de autorizare? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 1 Mai 2019
morty a scris:

....Domnule Cornel, mi-ati raspuns ca la ITM nu nu poate suspenda activitatea, daca au contracte valabile, desi nu consider normal sa iti desfasori acyivitatea intr-o terasa neautorizata...

Unde este acest raspuns dat de mine ?

Autorizarea functionarii unei terase nu intra in competenta ITM-ului ... incercati sa nu mai puneti in sarcina unor institutii ceea ce nu au in competenta.
D.S.P., ITM-ul , ANPC-ul pot decide suspendarea ...raspunsul din 26 aprilie...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ar fi mai bine sa interpretati corect raspunsurile primite, astfel sa evitam discutiile inutile ... citez :
... Domnule Cornel, mi-ati raspuns ca la ITM nu nu poate suspenda activitatea...

Raspuns : D.S.P., ITM-ul , ANPC-ul pot decide suspendarea...

Suspendarea activitatii unei societati se poate face numai in conditiile prevazute de lege si in limita competentei fiecarei institutii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ore sarbatori legale adusca adusca Lucrez intr-o institutie publica cu foc continuu-birou vamal de frontiera- si as dori sa stiu daca orele lucrate in zilele de sarbatori legale , sambata, ... (vezi toată discuția)
Cerere catre angajator silviu35 silviu35 IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea. (vezi toată discuția)
Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație ... AlinaD. AlinaD. Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație de construire, apoi a trecut-o în acte ca fiind anexa gospodărească (garaj) dar el ... (vezi toată discuția)