avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare comert ambulant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare comert ambulant

Buna ziua! Pentru vanzarea de produse alimentare (orez, zahar, ulei etc) si nealimentare (servetele, hartie, detergenti etc) in targurile de la sate, ce acte trebuiesc? Se infiinteaza firma sau se plateste doar taxa la primarii? Vanzarea se va face specifica celor din targuri, din masina personala sau taraba. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:03, 13 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infintati o firma srl sau pfa pe codurile caen 4781 comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete.4789 comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Raluca 120, utilizator
Multumesc, si ce forma juridica recomandati? PFA, SRL-D, platitoare sau neplatitoare de TVA?
Un I.I. neplatitor de tva la care va puteti tine singura contabilitatea si depune declaratia unica la finante. O sa aveti de platit impozitul pe venit 10% aplicat la venitul net adica venit brut incasat - cheltuieli deductibile platite.
Veti mai plati obligatoriu contributii sociale la sanatate 10% si la pensie 25% aplicate la venitul net anual doar daca venitul net anual va fi peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie care in acest an face ca plafonul sa fie 22800 lei.
Veti avea de completat doar registrul jurnal de incasari si plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa imi deschid o taraba cu haine prin targuri, piete. Vladis11 Vladis11 Doresc sa imi deschid o taraba cu haine prin targuri, piete, nu stiu de ce acte am nevoie. (vezi toată discuția)
Cod caen ? utc utc Vreau sa desfasor activitate de comert, respectiv prin piete, targuri si oboare cu produse de morarit, adica vanzare de malai, tarate, hrana ptr. animale. La ... (vezi toată discuția)
Vanzare in targuri si piete utilizator5555 utilizator5555 Pentru a putea comercializa detergenti si alte produse pentru curatenie in targuri si/sau piete care ar fi procedura? -am inteles ca ar putea corespunde codul ... (vezi toată discuția)