Proces de paternitate nefinalizat cu completarea certificatului de naștere în dreptul tatălui. Ce pot face în prezent pentru a beneficia de ceea ce mi se cuvine în calitate de copil biologic al său?
As dori sa va prezint o situatie si sa adresez o intrebare, la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Am varsta de 30 de ani. Povestea mea este urmatoarea:
Tatal meu biologic (casatorit cu o alta femeie in perioada conceperii mele), a refuzat sa ma recunoasca la nastere ca fiind copilul sau. Mama l-a dat in judecata, iar in urma testului de paternitate, s-a dovedit ca era tatal meu biologic si a fost asadar, obligat sa plateasca pensie alimentara. Ulterior, conform variantei pe care o stiu eu - si ptr. care nu am o confirmare - mama a refuzat plata pensiei la care fusese obligat prin lege. Astfel, numele tatalui biologic nu a fost trecut nici in certificatul meu de nastere, unde, pana la varsta (mea) de 7-8 ani, nu a figurat niciun nume.
Ulterior procesului, la interval de cativa ani, mama s-a casatorit cu un barbat care - din nou, conform variantei pe care o stiu eu - m-a recunoscut la Starea Civila ca fiind copilul lui (cand eu aveam 7-8 ani). Astfel, de atunci, numele lui figureaza in certificatul meu de nastere, eu purtandu-i numele.
In urma cu 5 ani, inainte de decesul mamei, am aflat adevarul, impreuna cu numele tatalui biologic si coordonatele prezentate mai sus.
Intrebarea mea este: date fiind cele de mai sus, in ce masura imi pot cere drepturile de la tatal biologic, a carui paternitate a fost deja demonstrata legal, in urma testului de paternitate, din cadrul procesului de la vremea respectiva?
Ce pot face, in prezent, ptr. a beneficia de ceea ce mi se cuvine in calitate de copil biologic al sau?
Ce greutate are rezultatul procesului castigat de mama mea la vremea respectiva? Pot ataca cumva faptul ca nu mi-a fost platita pensia alimentara?
Martonze
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnişoară dragă, dacă tatăl dvs. biologic nu a recunoscut paternitatea şi nici nu aţi avut contact cu el timp de 30 de ani, ce reacţie credeţi că va avea în momentul în care aţi deschide procese privind recunoaşterea paternităţii acum? Dvs. aţi avea un singur câştig:moştenirea, dacă omul are avere.Dar fiţi convinsă că , dacă află intenţiile dvs., îşi pune la adăpost averea şi nu câştigaţi NIMIC, dar cheltuiţi bani şi timp.
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume!
romeoiasi
Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al ... (vezi toată discuția)