avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Cum se procdeaza pentr.u a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Ionutnext, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 27 Septembrie 2018
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea a copilului pentru cetateni straini Madalina |Patron Madalina |Patron Buna ziua. Am nevoie de o indrumare. De ce documente este nevoie si care este procedura pe care trebuie sa o urmeze un cetatean strain, care indeplineste ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare concediu de crestere a copilului 2018 roxanas21 roxanas21 Buna ziua! Am o intrebare referitoare la Concediul pentru cresterea copilului. Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca parintele care urmeaza ... (vezi toată discuția)