avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare Concediu de crestere a copilului 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare Concediu de crestere a copilului 2018

Buna ziua! Am o intrebare referitoare la Concediul pentru cresterea copilului. Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca parintele care urmeaza sa intre in concediu timp de 2 ani? Trebuie sa fi lucrat 12 luni legate inainte de nasterea copilului? Daca nu se indeplineste aceasta conditie, se mai primeste acea indemnizatie? Sau macar o suma minima lunara? Am primit mai multe raspunsuri in acest sens, din surse diferite, iar informatiile erau total diferite unele de altele.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 20 August 2018
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010 sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ionutnext Ionutnext Cum se procdeaza pentr.u a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea a copilului pentru cetateni straini Madalina |Patron Madalina |Patron Buna ziua. Am nevoie de o indrumare. De ce documente este nevoie si care este procedura pe care trebuie sa o urmeze un cetatean strain, care indeplineste ... (vezi toată discuția)