avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare persoana incadrata in grad de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare persoana incadrata in grad de handicap

Buna ziua
Sunt functionar public iar salariul mi-a fost stabilit prin hotararea consiliului local așa cum prevede art.11 din Legea nr. 153/2017. Pe data de 29.12.2017 a fost emis primul meu certificat de incadrare intr-o categorie de persoane cu grad de handicap accentuat, a carei valabilitate a început la data de 01.01.2018 si prin umare din acel moment am fost scutita si de plata impozitului pe venit.
Avand in vedere aceste aspecte doresc sa aflu daca eu beneficiez de acea crestere salariala de 28.5 % prevazuta la art.38 alin 3 lit i sau de cei 20 % prevazuti la art.1 din OUG nr.3/2018.
Precizez ca angajatorul mi-a comunicat ca nu as beneficia de aceste creșteri intrucat sunt functionar public iar salariul imi este stabilit prin hotarare de consiliu, ca de aceste prevederi beneficiaza doar personalul contractual, iar in plus certificatul si-a inceput valabilitatea la data de 01.01.2018.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Modificare coeficienți după câteva luni Adamj Adamj Buna seara. Vă rog să-mi spuneți la 2 întrebari: 1. dacă este legal adoptată o hotărâre de consiliu de modificare a coeficienților după câteva ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 1900 lei - cuprinde si majorarea de 25%, care se aplica de la 01.01.2018 ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rof frumos sa ma ajutati sa inteleg: - daca salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată de 1900 lei care se va acorda ... (vezi toată discuția)
Ce articol de lege se aplică în cazul de faţă pentru acordarea dreptului salarial ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rog mult de tot să mă ajutaţi cu un răspuns cu privire la următoarea problemă: În urma unui examen de promovare în grad ... (vezi toată discuția)