avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate soția tatălui meu decedat să vândă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate soția tatălui meu decedat să vândă proprietățile fără să se dezbată succesiunea?

Dupa moartea tatalui, au ramas ca mostenire 2 apartamente si un automobil. Tata era casatorit si avea un copil major. In acest caz, daca sotia lui va decide sa vinda apartamentele, si/sau masina, (fara acordul meu) INAINTE ca succesiunea sa se intample, ce repercursiuni va avea acest fapt pentru mine (fiul adult-doar al decedatului-dintro casatorie anterioara)? Si ce as putea face -Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: a1234a , utilizator 17:24, 26 Octombrie 2018
Nu poate vinde fără dezbaterea succesiunii.
Va multumesc mult de raspuns. Deci mostenirea decedatului nu poate fi vanduta fara semnatura tuturor dependentilor legali (copii legali care-i poarte numele de fam.)? Si in cazul care o face, comite o ilegalitate, correct?
Exact.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este destul să fiți fiul tatălui dvs. spre a fi și moștenitorul acestuia.
Mai trebuie să faceți și dovada că ați acceptat moștenirea acestuia (expres sau tacit).
Altminteri puteți avea surprize, în urma unui proces.

Când, mai exact, a murit tatăl dvs.?
Dacă au ajuns la urechile dvs. zvonuri despre ce povestiți, este bine să cercetați ce se întâmplă. Să luați atitudine pentru dezbaterea succesiunii etc.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
romascanu, moderator
Tatal a murit duminica. Nu au ajuns zvonuri, dar incerc sa ma acopar eu. Va rog, care e diferenta intre tacit si express. Adica express, prin actionarea intentiei de succesiune? Si tacit? Si Trebuie sa mentionez ca in ultimii 18 ani, nu am fost in tara decat de 4 ori sa-l vizitez pe tata, si familia lui (nu stiu daca asta conteaza sau nu) - Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea dupa decesul tatului meu raluca12345 raluca12345 tatal meu a decedat acum 3 ani,are o fica din prima casatorie si doua fice din a doua casatorie cum se imparte mostenirea in cazul in care mama mea e in viatza ... (vezi toată discuția)
Succesiune - sot mostenitor mboletta mboletta Va rog sa raspundeti cu detalli despre aceasta speta; Decedat fara urmasi - masa succesorala compusa din casa, teren plus un teren arabil. Casa si terenul ... (vezi toată discuția)