avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pentru orice contract de furnizare sau prestare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pentru orice contract de furnizare sau prestare servicii trebuie intocmit un proces-verbal de receptie?

Buna ziua! Fiind vorba de o institutie publica, pentru orice contract de furnizare sau prestare servicii trebuie intocmit un proces-verbal de receptie, chiar daca in contract nu e prevazut ca se va face receptie?
Nu am stiut pe ce forum sa incadrez intrebarea.
Va multumesc foarte mult!

Cu respect.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Raluca Maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: NicoletaRusu , utilizator 14:29, 13 Noiembrie 2019
Buna ziua,

Procesul verbal de receptie a serviciilor atesta prestarea efectiva a acestora, pe langa contract care fixeaza conditiile juridice, economice in care acestea se vor realiza.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
Multumesc pt raspuns!
De acord. Eu ma refeream la eventualitatea unui control, ce inseamna sa fie un contract de prestari servicii, de pilda, in urma caror servicii nu a fost incheiat un proces-verbal de receptie.


Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Documentele justificative care stau la baza emiterii facturii pentru respectarea prevederilor legale cu privire la faptul generator si exigibilitatea operatiunii sunt: contract de prestari servicii, situatii de lucrari, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza carora se stabilesc serviciile efectuate sau, dupa caz, in functie de prevederile contractuale, procese verbale incheiate la data acceptarii de catre beneficiari a serviciilor prestate, conform art.281 alin.(7) Cod fiscal.

Astfel, documentele precizate mai sus trebuie sa prevada lucrarile efectuate si sa aiba anexat un deviz in care sa se regaseasca consumurile de materiale la care se adauga marja de profit in care sunt incluse si costurile cu forta de munca. In functie de politica firmei, devizul poate sa cuprinda defalcat consumurile de materiale, costurile cu forta de munca, alte costuri, la care apoi se adauga marja de profit.

In concluzie, nu este suficient un contract si o factura pentru a se inregistra in evidentele contabile si fiscale o prestare de serviciu, impunandu-se si celelalte documente care dovedesc realitatea operatiunii pe de o parte, iar pe de alta parte acestea sunt documente justificative pentru inregistrarea costurilor cu serviciile efectuate in contabilitatea prestatorului.

Multumesc mult! imi este foarte util raspunsul dvs.
Raspunsul dvs. se aplica si serviciilor de catering? Cum trebuie receptionate aceste servicii? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2019
NicoletaRusu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare combustibil vioviod vioviod Am un bon de benzina de 100 ron. Exista o limita intr-o luna a combustibilului pe care -l poti inregistra la un magazin(comert) ? Pot inregistra direct pe ... (vezi toată discuția)
Contractare lucrare gera67 gera67 Buna seara. Ptr. schimbare coloana generala de apa pluviala subsol bloc, inafara de contractul de prestari sevicii si copie dupa certicat reg. comertului al ... (vezi toată discuția)
Facturare venituri din alta perioada anca_stan anca_stan Buna ziua. La luna septembrie 2015 trebuie sa intocmesc o factura care are ca obiect prestatii efectuate in perioada ianuarie-iunie 2015. Cum procedez cu ... (vezi toată discuția)