avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu sediu de firma poate fi inchiriat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu sediu de firma poate fi inchiriat?

Buna ziua,

Întrebarea mea este dacă pot da spre închiere un apartament al cărei proprietară sunt și care este deja sediu social al unui SRL ce aparține unei rude?

Vă sunt recunoscătoare pentru orice informație.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Clara Albu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Clara Albu , utilizator 20:27, 28 Septembrie 2018
Buna ziua.
Odata ce ati cedat spatiul spre folosinta firmei respective, pe o anumita perioada, se presupune ca acesta ii apartine si isi poate desfasura activitatile proprii de birou acolo, sau chiar activitatea principala, in functie autorizatii. Practic, doar firma, cu acceptul dvs., ca proprietar, poate subinchiria partial spatiul unei alte firme, in cadrul perioadei contractuale, in cazul in care ati incheiat un contract de inchiriere, evident. Daca aveti contract de comodat, acest lucru nu este posibil.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Nu am închiriat apartamentul firmei, SRL-ul are doar sediul social pe adresa respectivă.
Cred că îmi scapă ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)