avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen introducere plangere delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen introducere plangere delapidare

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,referitor la termenul de formulare plangere prealabila in cazul delapidarii. Conform legislatiei actualizate ,termenul ar fi de 3luni de la data producerii evenimentului. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
smari, utilizator
Infractiunea de delapidare nu se sesizeaza la plangerea prealabila.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Infractiunea de delapidare nu se sesizeaza la plangerea prealabila.

Asta nu am inteles...cand si unde se sesizeaza sau nu e cazul? Daca exista totusi o plangere penala pentru delapidare, cred ca plangerea Isi ia cursul normal,nu?
Nu sunteti legat de termenul de 3 luni, asta vreau sa spun.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu sunteti legat de termenul de 3 luni, asta vreau sa spun.

Banuiam,dar o confirmare specializata,e intotdeauna altceva. Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
smari, utilizator
Actiunea penala nu este pusa in miscare la plangerea prealabila, care se depune in termen de 3 luni, de cand ati luati la cunostinta sau ati fi putut lua la cunostinta de savarsirea infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie de procedura penala-termen lorellai_1000 lorellai_1000 dupa ce perioada de timp se poate obtine o prescriptie de procedura penala intr-un caz de furt sau delapidare? dupa 6 luni de la data savarsirii actiunii? ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare din oficiu a actiunii penale! corinuta corinuta As dori sa stiu care sunt infractiunile (din cadrul infractiunilor contra persoanei) la care actiunea se pune in miscare din oficiu si care este procedura, mai ... (vezi toată discuția)
Prescriptia plangerii penale Narcisa_ Narcisa_ Conform art. 296 (1) Cpp, Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre ... (vezi toată discuția)