avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Informatii taxe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Informatii taxe PFA

Buna seara,doresc sa deschid un PFA ptr activitati gen uber eats etc.
Daca ptr serviciile prestate primesc o anumita suma ce depaseste plafonul min de 1900 lunar..am inteles ca trebuie platit CAS ,CASS si impozit 10%..cu ajutorul unei aplicatii am vazut ca toate aceste taxe pot ajunge pe la 13.000 lei anual...insa mi-am adus aminte ca se pot deduce anumite cheltuieli de la impozit...

In primul rand este posibil sa inchiriez o masina ptr efectuarea activitatii? Care este suma maxima care se poate deduce la impozit?
Ar mai fi combustibilul...reparatii..revizii..piese auto?
Alte cheltuieli eigibile ptr acest domeniu?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
lucian75, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:47, 30 Septembrie 2018
Ati inteles bine ca trebuie sa platiti CAS ,CASS si impozitul pe venit 10%..
Contributiile sociale anuale se platesc pe pfa doar daca venitul net anual adica venit brut incasat - cheltuieli deductibile patite fara cas si cass este peste plafonul a 12 salarii minie brute anuale adica in acest an 12 x 1900 lei = 22800 lei si procentele 25% cas si 10% cass se aplica la valoarea pafonului de 22800 lei.
Impozitul pe venit 10% se aplica la venitul net anual din activități independente care se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile efectuate în scopul realizării de venituri. Detalii va rog sa cititi in codul fiscal la ART. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa ia in considerare brutul sau netul florinn28 florinn28 Salutare! Am pfa .Vreau sa intreb daca eu ca pfa am obtinut 24580 ron iar plății furnizori a fost de 11765 ce bani ma obliga sa platesc cas cass pensie ... (vezi toată discuția)
Cât ar trebuii sa platesc cas si cât cass in acest an? Costel.varga@yahoo.com Costel.varga@yahoo.com Anul trecut am realizat ca si pfa 34000lei dar un profit de 1770iar anul acesta am depus deja declaratia 220 si 200 si am estimat un venit brut de 12000 si ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2019 bulzanv bulzanv Ce impozite trebuiesc platite de PFA inreg cu venituri in sistem real? Multumesc (vezi toată discuția)