avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cat timp ar trebui sa se motiveze o sentinta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cat timp ar trebui sa se motiveze o sentinta?

Buna ziua!
Intrebarea mea este care ar fi timpul in care ar trebui sa primesc sentinta motivata prin posta, tinand cont ca aceasta s-a pronuntat la data de 4.05.2018?
Mentionez ca am depus si doua cereri de urgentare a motivarii, una in luna iulie si una in septembrie. Mi se pare totusi cam mult faptul ca au trecut aproape 5 luni si nu am primit nimic... stiu ca a fost si vacanta de vara, dar nu ar trebui sa aiba un termen in care judecatorii sa motiveze sentintele si acestea sa fie comunicate partilor?
Va multumesc! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: MYK272est , utilizator 10:49, 1 Octombrie 2018
Au termen dar nu il respecta.
Bine ca noi trebuie sa respectam :-(
Puteti face un memoriu la conducerea instantei respective sau o sesizare la CSM.
Normal 30 zile dar...depinde daca e definitiva daca e cu cale de atac, depunde unde e la teibunal sau la sector sau curte de apel...penal civil
E o sentinta pronuntata la Judecatorie, cu cale de atac apelul si e civil avand ca motiv custodie si domiciliu minor. Procesul e deschis din Noiembrie 2016, sentinta pronuntata in 4 Mai 2018 si ma surprinde ca dureaza atat sa se motiveze... se mai spune ca se tine cont de interesul superior al minorului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea si redactarea hotararii luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cf. art. 264 Cod. proc. civ., [quot]Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.[/quot] As dori sa pun urmatoarea ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
In cat timp iese hotararea de divort? mihasava35 mihasava35 Buna seara. In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul. Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face. Intrebarea mea este,in cat ... (vezi toată discuția)