avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)?

Buna ziua!

As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine.
Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in concediu prenatal.

Prin urmare ar fi mai avantajos financiar sa stau 126 de zile in concediu de maternitate sau dupa 42 de zile este mai avantajos sa intru in concediu de crestere a copilului?
Sunt salariata la o firma de cel putin 10 ani fara nicio intrerupere pe cartea de munca si fara nicio zi de concediu medical pana la data de 01 oct.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 2 Octombrie 2018
Faceti-va un calcul si vedeti care este mai avantajos material ..... concediul de maternitate sau CCC.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu stiu exact cum sa calculez..Pana la urma se includ si lunile de concediu de maternitate la calculul indemnizatiei de crestere copil ?!
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mica decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizate crestere copil DanaLoredana DanaLoredana Buna ziua am o intebare se mai poate iesi in concediu de maternitate cu 85% din venitul Brut.Multumesc (vezi toată discuția)
Angajata cu 2ore Geanina Grosu Geanina Grosu Buna ziua, lucrez cu contract pe perioada nedeterminata cu norma de 2ore pe zi. Dupa data de 14 mai am intrat in concediu pt ca sunt insarcinata in 30 sapt. ... (vezi toată discuția)
Prenatal Gaman Georgiana Gaman Georgiana Va rog sa ma ajutati si pe mn . cum se calculeaza prenatalul dupa ce nasti 85% net sau brut ? (vezi toată discuția)